Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΠΡΟ: Ξεκινά η απορρόφηση ενεργειακών της ΜΥΤΙΛ

Πριν τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία απορρόφησης των ενεργειακών θυγατρικών του ομίλου Μυτιληναίου που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια. Τη διαδικασία θα ακολουθήσει η απόκτηση από τη Delta Project ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου από θερμικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ΔΕΠΡΟ: Ξεκινά η απορρόφηση ενεργειακών της ΜΥΤΙΛ
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο σε θερμικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προβλέπεται να αποκτήσει η Δέλτα Project, μετά την ενσωμάτωση σε αυτήν όλων των εταιριών του ομίλου Μυτιληναίου που αναπτύσσουν συναφείς δράσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Η διαδικασία απορρόφησης προβλέπεται να ξεκινήσει πριν από τα τέλη Νοεμβρίου, με ορίζοντα ολοκλήρωσης περίπου ένα εξάμηνο.

Σε πρώτη φάση θα ενοποιηθούν υπό ένα νομικό σχήμα όλες οι μικρότερες εταιρίες του ομίλου, μεταξύ των οποίων η Spider Ενεργειακή, η Ανώνυμη Εταιρία Ανανεώσιμων Πηγών Βορείου Αιγαίου, η MHWP, η Solar και η Ελληνική Φωτοβολταϊκή, και θα ακολουθήσει η απόσχιση του κλάδου με εισφορά στη Δέλτα Project.

Έτσι, η τελευταία θα διαθέτει υδροηλεκτρικά έργα, σε διάφορες φάσεις λειτουργίας και αδειοδότησης, συνολικής ισχύος περί τα 100 MW, αιολικά πάρκα ισχύος 900 MW, εκ των οποίων τα 500 MW σε φάση αδειοδότησης, καθώς και φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 5 MW, που βρίσκονται επίσης σε φάση αδειοδότησης. Το πρώτο από αυτά προβλέπεται να γίνει στον νομό Άρτας.

Παράλληλα, ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς και το business plan της εταιρίας για την επόμενη τριετία, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα από τη διοίκησή της εντός του Δεκεμβρίου.

Το επιχειρηματικό σχέδιο θα περιλαμβάνει τον προσδιορισμό του ύψους των κεφαλαίων που θα διατεθούν και τον προσανατολισμό των επενδύσεων που θα γίνουν, ενώ θα καθορίσει και τους στόχους για την κάλυψη σε MW.

Οι κινήσεις αυτές σηματοδοτούν μια νέα περίοδο ανάπτυξης της Δέλτα Project, μετά και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, που ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων, την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Δέλτα Project δεν θα περιοριστεί στον αρχικό σκοπό της ίδρυσής της, καθώς η γενική συνέλευση ενέκρινε την επέκτασή της στην κατασκευή και την εκμετάλλευση σταθμών παραγωγής ή συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες και θερμικές πηγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την παροχή συμβούλων και υπηρεσιών, καθώς και τη συμμετοχή σε άλλες επιχειρήσεις και κοινοπραξίες και την ίδρυση θυγατρικών εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v