Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Εκτίναξη κερδών (233%) στο εννεάμηνο

Σημαντικότατη αύξηση της τάξης του 233% εμφάνισαν τα κέρδη μετά από φόρους της εταιρίας Profile στο εννεάμηνο, διαμορφούμενα στo 1,1 εκατ. ευρώ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σημείωσε άνοδο κατά 80% και ανήλθε στα 11,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA σημείωσαν άνοδο κατά 78% στα 2,47 εκατ. ευρώ.

Profile: Εκτίναξη κερδών (233%) στο εννεάμηνο
Σημαντικότατη αύξηση της τάξης του 233% εμφάνισαν τα κέρδη μετά από φόρους της εταιρίας Profile στο εννεάμηνο, διαμορφούμενα στo 1,1 εκατ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σημείωσε άνοδο κατά 80% και ανήλθε στα 11,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA σημείωσαν άνοδο κατά 78% στα 2,47 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη ανά μετοχή στο εννεάμηνο ήταν 0,14 ευρώ, έναντι 0,11 ευρώ στο σύνολο της χρήσης του 2005.

Σε ότι αφορά τη μητρική ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 10,3 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας ποσοστιαία άνοδο κατά 90%. Τα κέρδη προ φόρων σε επίπεδο μητρικής διαμορφώθηκαν στα 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 1,1 εκατ. ευρώ αυξανόμενα κατά 91%

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ήταν θετικές κατά 1,9 εκατ. ευρώ όπως και το σύνολο των ταμειακών ροών (μετά από επενδύσεις, εξοφλήσεις δανείων και πληρωμή μερισμάτων), με αποτέλεσμα τα διαθέσιμα του ομίλου στις 30/09/2006 να φτάσουν τα 1,7 εκατ. ευρώ, από 781 χιλ. ευρώ στις 30/09/2005.

Για το σύνολο της χρήσης ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αναμένεται στα 15 εκατ. ευρώ, έναντι 10,4 εκατ. ευρώ το 2005, έχοντας παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 45%, ενώ αντίστοιχη επίδοση αναμένεται να εμφανίσει και η κερδοφορία.

Στη τρέχουσα χρήση, η εταιρία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιήσει 18% του συνολικού τζίρου της από συμβάσεις που αφορούν δραστηριότητες στο εξωτερικό, ενώ σημαντική θα είναι και η συνεισφορά του Δημοσίου τομέα όπου η εταιρία δραστηριοποιείται με επιτυχία και αναλαμβάνει συνεχώς νέα έργα.

Από τις λίγες εξαιρέσεις στον κλάδο της, η Profile όχι μόνον διατήρησε την θέση της στο χώρο αλλά κατάφερε να την ενισχύσει και να διεκδικήσει με επιτυχία μερίδια σε νέες αγορές. Επιπρόσθετα ένα σημαντικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβολαιοποιημένων έργων για την επόμενη χρονιά, σε συνδυασμό με την δυναμική τοποθέτηση της εταιρίας σε όλο το εύρος της αγοράς δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων και της κερδοφορίας της.

Η Profile, έχοντας καταρτίσει το νέο επιχειρηματικό της σχέδιο, στοχεύει στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της ανταγωνιστικής της θέσης και την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για το σκοπό αυτό εξετάζονται μια σειρά από επιχειρηματικές κινήσεις, μεταξύ αυτών η ίδρυση γραφείων στο εξωτερικό αλλά και στοχευμένες, άμεσα αποδοτικές κινήσεις εξαγορών, που αναμένεται να ενισχύσουν την δυναμική του ομίλου και να υποστηρίξουν την επιθετική του στρατηγική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v