Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατατέθηκαν τέσσερις προσφορές για Αστέρα

Τέσσερις τελικά οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για την εξαγορά της Αστήρ Παλλάς και την εκμετάλλευση της χερσονήσου «Μικρό Καβούρι». Τι εκτιμούν στελέχη της αγοράς για το τίμημα. Η κοινή ανακοίνωση ΤΑΙΠΕΔ-Εθνικής.

Κατατέθηκαν τέσσερις προσφορές για Αστέρα

Τέσσερις προσφορές κατατέθηκαν προ ολίγου για την εξαγορά της Αστήρ Παλλάς και την εκμετάλλευση της χερσονήσου «Μικρό Καβούρι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την κοινοπραξία της αμερικανικής επενδυτικής εταιρίας Colony Capital με την Dolphin Capital Investors, την Lamda Development, την αραβικών συμφερόντων επενδυτική εταιρία AGC και την ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωσταντακόπουλου μαζί με τον σαουδαραβικό όμιλο Οlayan ο οποίος κατά πληροφορίες ελέγχει πλειοψηφικό ποσοστό της κοινοπραξίας. 

Η κοινή ανακοίνωση ΤΑΙΠΕΔ-Εθνικής

Το ΤΑΙΠΕΔ και η Εθνική ανακοίνωσαν ότι τέσσερα (4) επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ε.»

Συγκεκριμένα, δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν τα ακόλουθα επενδυτικά σχήματα:

- Κοινοπραξία των COLONY CAPITAL ACQUISITIONS LLC και DOLPHIN CAPITAL INVESTORS LTD

- JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, ένα fund το οποίο διαχειρίζεται η AGC JERMYN STREET IV και υποστηρίζεται από έξι επενδυτές. 

- LAMDA ERGA ANAPTYXIS S.A

- PLEPI HOLDINGS LTD, ένα επενδυτικό σχήμα το οποίο ελέγχεται από μέλη των οικογενειών Κωνσταντακόπουλου και Olayan

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του, από κοινού με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., για την εγκυρότητα των προσφορών των υποψηφίων, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων και των δυο πλευρών. Στη συνέχεια θα προβούν στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.

Σενάρια για το τίμημα 

Σημειώνεται ότι στην Εθνική και το ΤΑΙΠΕΔ ανέμεναν δύο έως τέσσερις δεσμευτικές προσφορές.

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως οι προσφορές θα κινηθούν υψηλότερα από την κεφαλαιοποίηση της Αστήρ Παλάς (περί τα 265 εκατ. ευρώ) καθώς ο ανάδοχος δεν αναλαμβάνει μόνο το ξενοδοχειακό συγκρότημα, αλλά και την εκμετάλλευση της μαρίνας Βουλιαγμένης καθώς και παρακείμενης έκτασης. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η Εθνική έχει ήδη διαμηνύσει στους υποψήφιους επενδυτές σε ποιο επίπεδο τοποθετεί τον πήχη και ότι αν δεν υπάρξει ανώτερη προσφορά τότε προτίθεται να επαναλάβει τον διαγωνισμό.

Στο πακέτο, πάντως, ενδέχεται να ενταχθεί μελλοντικά και γειτονική έκταση που ανήκει στην Εκκλησία, όπως αναφέρεται στο ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ), για την εφαρμογή του οποίου το προεδρικό διάταγμα εκκρεμεί. Με βάση το ΕΣΧΑΔΑ, στο Μικρό Καβούρι θα κατασκευαστούν πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες και υποστηρικτές εγκαταστάσεις καθώς και ξενοδοχείο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v