Κυριακίδης: Τον Ιανουάριο η εκδίκαση της αγωγής

Η υπόθεση αφορά την άρνηση γερμανικής εταιρείας να καταβάλει χρηματικό ποσό, επικαλούμενη ελαττώματα στα προϊόντα που της παραδόθηκαν. Τι δείχνουν τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου.

Κυριακίδης: Τον Ιανουάριο η εκδίκαση της αγωγής
Μετά από κάμποσες αναβολές, για την 28η Ιανουαρίου 2014 προγραμματίζεται τώρα η εκδίκαση της αγωγής ύψους 5,13 εκατ. ευρώ που έχει η υποβάλει η εισηγμένη Κυριακίδης Μάρμαρα κατά της γερμανικής εταιρείας Kiesner και της μητρικής της Zeromax.

Η υπόθεση αφορά την άρνηση της γερμανικής εταιρείας να καταβάλει το ποσό, επικαλούμενη ελαττώματα στα προϊόντα που της παραδόθηκαν.

Κατά την εκτίμηση των νομικών της εισηγμένης «υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες ευδοκίμησης της αγωγής υπέρ της εταιρείας και είσπραξης της απαίτησης στο μεγαλύτερο μέρος της».

Η Κυριακίδης Μάρμαρα «εκτιμώντας αντικειμενικά τα γεγονότα, κυρίως ως προς το χρόνο τελικής είσπραξης της απαίτησης και την πιθανότητα συμβιβασμού, διενήργησε πρόβλεψη απομείωσης της απαίτησης κατά το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας παρακολουθεί στενά την πορεία της υπόθεσης και συνεκτιμώντας τόσο την πορεία της δίκης, όσο και τη φερεγγυότητα του πελάτη, θα προχωρήσει σε επανεκτίμηση της πρόβλεψης όποτε αυτό κριθεί σκόπιμο».

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα εννεαμήνου της ΚΥΡΜ, ξεχωρίζει η εκτόξευση των κερδών το τρίτο τρίμηνο (2,8 εκατ. έναντι 905 χιλ. ευρώ), με αποτέλεσμα τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου να αυξηθούν από τα 3,2 στα 4,9 εκατ. ευρώ.

Στο μέτωπο των ταμειακών ροών, ο όμιλος κέρδισε γύρω στα 4,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων διατέθηκαν 1,82 εκατ. για την επιστροφή κεφαλαίου, 164 χιλ. για αγορές ιδίων μετοχών (στις 30/9 υπήρχαν 197.244 ίδιες μετοχές με μέσο κόστος κτήσης τα 166,2 χιλ. ευρώ) και τα υπόλοιπα για τη μείωση του καθαρού του δανεισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v