Τρίτη οι προσφορές για Αστέρα Βουλιαγμένης

Μέχρι στιγμής ουδείς από τους 13 υποψηφίους έχει ενημερώσει το ΤΑΙΠΕΔ πως αποσύρεται από τη διαδικασία.

Τρίτη οι προσφορές για Αστέρα Βουλιαγμένης

Την Τρίτη αναμένεται να κατατεθούν τελικά οι δεσμευτικές προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης και την εκμετάλλευση της χερσονήσου «Μικρό Καβούρι». Η Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), που προωθούν το διαγωνισμό εκτιμούν πως θα υποβληθούν τουλάχιστον πέντε προσφορές. Μέχρι στιγμής, πάντως, ουδείς από τους 13 υποψηφίους έχει ενημερώσει το ΤΑΙΠΕΔ πως αποσύρεται.

Μεταξύ των πιθανών διεκδικητών περιλαμβάνεται η ΤΕΜΕΣ (της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου που ελέγχει το συγκρότημα Costa Navarino) σε συνεργασία με τον σαουδαραβικό όμιλο Olayan, η Lamda Development του ομίλου Λάτση, ο τουρκικός όμιλος Dogus που συμμετέχει σε πλήθος διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ (για τις μαρίνες, ενώ ενδιαφέρεται και για τα Ξενία).

Ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλώσει και η επενδυτική εταιρεία Dolphin Capital των Μ. Καμπουρίδη και Π. Χαραλαμπίδη, μεγαλύτερος μέτοχος της οποίας είναι πλέον η αμερικανική Third Point. Στους ομίλους που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον περιλαμβάνονται το αμερικανικό hegde fund Βaupost, το επίσης αμερικανικό fund Colony Capital που διαχειρίζεται περισσότερα από 50 δισ. δολάρια επενδεδυμένα στον κλάδο των ακινήτων, η ΙCI από τον Καναδά, η ρωσική Strategic Initiative, ο κινεζικός όμιλος Fosun, κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v