Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΟΤΕ τιμολογεί ομόλογα 1,5 δισ. ευρώ

Ο ΟΤΕ τιμολόγησε την Τρίτη ομόλογα 1,5 δισ. ευρώ σε δύο πακέτα, όπως δήλωσε στέλεχος σε μια από τις ανάδοχες τράπεζες, μεταδίδει το Reuters. Όπως αναφέρεται, ο ΟΤΕ πώλησε 600 εκατ. ευρώ σε 3ετές ομόλογο σε par, με κουπόνι +28 μονάδες βάσης έναντι 3μηνου Euribor και ομόλογο 900 εκατ. ευρώ λήξης Μαΐου 2016 σε 99,20 με κουπόνι 4,625%, με το spread να διαμορφώνεται στις +78 μονάδες βάσης έναντι mid-swaps.

Ο ΟΤΕ τιμολογεί ομόλογα 1,5 δισ. ευρώ
Ο ΟΤΕ τιμολόγησε την Τρίτη ομόλογα 1,5 δισ. ευρώ σε δύο πακέτα, όπως δήλωσε στέλεχος σε μια από τις ανάδοχες τράπεζες, μεταδίδει το Reuters.

Όπως αναφέρεται, ο ΟΤΕ πώλησε 600 εκατ. ευρώ σε 3ετές ομόλογο σε par, με κουπόνι +28 μονάδες βάσης έναντι 3μηνου Euribor και ομόλογο 900 εκατ. ευρώ λήξης Μαΐου 2016 σε 99,20 με κουπόνι 4,625%, με το spread να διαμορφώνεται στις +78 μονάδες βάσης έναντι mid-swaps.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός εκδίδει τα ομόλογα για να αναχρηματοδοτήσει την εξαγορά της Γερμανός από τη θυγατρική του Cosmote .

Και οι δύο συμφωνίες ήταν σύμφωνες με την τελικές εκτιμήσεις που δόθηκαν νωρίς την Τρίτη και τα τα τελικά spreads ήταν δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα από τις αρχικές προβλέψεις, κάτι που αποτελεί συνήθως ένδειξη καλής επενδυτικής ζήτησης, σημειώνει το Reuters.

Παράγοντες της αγοράς είπαν τη Δευτέρα ότι τα ομόλογα φαίνονται φθηνά σε σύγκριση με τα credit default swaps του ΟΤΕ.

Οι Citigroup, Dresdner Kleinwort, JP Morgan και NBGI ήταν οι βασικοί ανάδοχοι. Η Moody’s Investors Service αξιολογεί τον ΟΤΕ με Baa1 και η Standard & Poor’s με BBB+.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v