Nova-Forthnet: Συμφωνία με Παναθηναϊκό για αγώνες

Λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές. Το τελικό ποσό που εισπράττει κάθε ομάδα της Super League για την μετάδοση των αγώνων της προκύπτει από τρεις συνιστώσες.

Nova-Forthnet: Συμφωνία με Παναθηναϊκό για αγώνες

Μέσω των αθλητικών καναλιών της NOVA θα μεταδίδονται οι αγώνες και των 18 ομάδων της Super League ως και το 2017 καθώς διευθετήθηκε και η τελευταία εκκρεμότητα που αφορούσε του αγώνες του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος «η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα συμμετέχει στην Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, μέσω των καναλιών NOVASPORTS, για τις αγωνιστικές περιόδους 2015-2016 και 2016-2017».

Σύμφωνα με την Super League η εξέλιξη αυτή είναι αυτονόητα θετική για όλους, καθώς από την πρώτη στιγμή επιθυμία του συνεταιρισμού αλλά και της NOVA, ήταν στην επέκταση αυτή της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης, να συμμετέχει το σύνολο των ΠΑΕ-Μελών του συνεταιρισμού.

Λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές. 

Πάντως το τελικό ποσό που εισπράττει κάθε ομάδα της Super League για την μετάδοση των αγώνων της προκύπτει από τρεις συνιστώσες ως εξής:

- Ένα ποσό μοιράζεται ισόποσα σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στην Super League.
- Ένα ποσό προκύπτει από την βαθμολογική θέση της κάθε ομάδες και
- Ένα ποσό, το μεγαλύτερο, αφορά στην εμπορική αξία της ομάδας.

Η συμφωνία αναμένεται ότι θα σημάνει το τέλος των διενέξεων που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα μεταξύ της NOVA και της ΠΑΕ ΠΑΟ.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο η Nova – Forthnet συμφώνησε με την Super League την επέκταση της συνεργασία τους για δύο ακόμη αγωνιστικές περιόδους ως το 2017. Τότε ο Παναθηναϊκός ήταν η μόνη ομάδα που είχε μείνει εκτός της συμφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v