Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: Συμμετοχή στη Solar Cells μέσω IBG Fund

Το αμοιβαίο κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών, IBG Hellenic Fund II, απέκτησε συμμετοχή στην εταιρία Solar Cells Hellas. Η διαχείριση του αμοιβαίου κεφαλαίου γίνεται από την IBG Management, μέλος της Marfin Financial Group.

MFG: Συμμετοχή στη Solar Cells  μέσω IBG Fund
Το αμοιβαίο κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών, IBG Hellenic Fund II, απέκτησε συμμετοχή στην εταιρία Solar Cells Hellas. Η διαχείριση του αμοιβαίου κεφαλαίου γίνεται από την IBG Management, μέλος της Marfin Financial Group.

Η επένδυση αφορά στη χρηματοδότηση του επιχειρηματικού σχεδίου της Solar Cells Hellas, που ήδη υλοποιείται με την ανέγερση εντός της ΒΙΠΕ Πάτρας καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής φωτοβολταϊκών στοιχείων πολυκρυσταλλικού πυριτίου, τα οποία επιτρέπουν την άμεση μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική.

Το συνολικό ύψος του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας, το οποίο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004, αναμένεται να προσεγγίσει τα 40 εκατ. ευρώ, με τη συνολική παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας να ανέρχεται σε 40 MW.

Η έναρξη λειτουργίας της μονάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του α’ τριμήνου του 2007. Το επενδυτικό πρόγραμμα της Solar Cells Hellas θα δημιουργήσει 120 νέες θέσεις εργασίας, καθιστώντας την επένδυση από τις πλέον σημαντικές που πραγματοποιούνται στον μεταποιητικό τομέα.

Η Solar Cells Hellas αποτελεί την τέταρτη επένδυση του IBG Hellenic Fund II ΑΚΕΣ. Το ΑΚΕΣ έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις στις εταιρίες Ιωνία Ενεργειακή, Αιγαίας Αναπτυξιακή οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και στη Mobile Technology, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των Φορητών Υπολογιστικών Συστημάτων για Επιχειρησιακά Περιβάλλοντα (Enterprise Mobility Solutions).

Στο IBG Hellenic Fund II συμμετέχουν το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ), η Marfin Financial Group, μέσω θυγατρικών της εταιριών, καθώς και γνωστά ονόματα επενδυτών από τον επιχειρηματικό και ναυτιλιακό χώρο.

Τη διαχείριση του ΑΚΕΣ έχει αναλάβει η IBG Management, θυγατρική εταιρία της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος, η οποία και αποτελεί τον επενδυτικό και χρηματιστηριακό βραχίονα της Marfin Financial Group.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v