Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό κατάληψη το κτίριο του ΟΤΕ

Στις 30 μονάδες βάσης πάνω από το 3μηνο Euribor και στις 80 μονάδες βάσης πάνω από τα mid swaps τιμολόγησε ο ΟΤΕ τα δύο σκέλη του ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ που θα εκδώσει. Κατάληψη του κτιρίου του Οργανισμού αυτή την ώρα από την ΟΜΕ ΟΤΕ.

Υπό κατάληψη το κτίριο του ΟΤΕ
Στις 30 μονάδες βάσης πάνω από το 3μηνο Euribor και στις 80 μονάδες βάσης πάνω από τα mid swaps τιμολόγησε ο ΟΤΕ τα δύο σκέλη του ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ που θα εκδώσει, ενώ την ίδια ώρα, το κεντρικό κτίριο του Οργανισμού βρίσκεται υπό κατάληψη στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας της ΟΜΕ για πιθανές αλλαγές στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ΟΤΕ σχεδιάζει να πωλήσει το 3ετές ομόλογο κυμαινόμενου επιτοκίου σε ευρώ αυτή την εβδομάδα, στις 30 μονάδες βάσης έναντι 3μηνου Euribor, όπως επίσης και το ομόλογο λήξης Μαΐου 2016 με απόδοση περίπου 80 μονάδες βάσης έναντι των mid-swaps.

Ο ΟΤΕ εκδίδει τα ομόλογα για να αναχρηματοδοτήσει την εξαγορά της Γερμανός από τη θυγατρική του Cosmote. Οι Citigroup, Dresdner Kleinwort, JP Morgan και NBGI είναι οι βασικοί ανάδοχοι.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις της ΟΜΕ ΟΤΕ

Εξάλλου, σε κατάληψη του κτιρίου του ΟΤΕ έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι του Οργανισμού στο πλαίσιο της αντίδρασής τους για τη νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό του ΓΚΠ του ΟΤΕ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στις τρεις το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύγκληση της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΜΕ ΟΤΕ με σκοπό να γίνει εκτίμηση της κατάστασης και να κάνει πλαίσιο αντιδράσεων που θα προταθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΕ ΟΤΕ που θα συνεδριάσει την Τετάρτη ή Πέμπτη της τρέχουσας εβδομάδας.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης απέστειλε επιστολή προς την ΟΜΕ ΟΤΕ με την οποία επισημαίνει πως ”η κυβέρνηση πήρε μία απόφαση σχετικά με τον ΓΚΠ του ΟΤΕ. Η απόφαση αυτή έφερε πιο κοντά το ενδεχόμενο της τροποποίησης του ΓΚΠ μας με νόμο, από τη Βουλή.

Τέτοια εξέλιξη μπορεί να αποτελέσει μεν λύση σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΤΕ αλλά είναι και ομολογία αποτυχίας που χρεώνεται τόσο η διοίκηση όσο και η ηγεσία των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Θα ήταν πολύ προτιμότερο από κάθε άποψη ο εκσυγχρονισμός του ΓΚΠ να προέλθει από διαπραγματεύσεις και όχι να επιβληθεί. Δυστυχώς, προσπάθειες δυόμισι ετών δεν οδήγησαν σε συμφωνία σε θέματα που όμως έχουν τεράστια σημασία για τον ΟΤΕ και δεν μπορούν να περιμένουν.

Το σκληρό ανταγωνιστικό και ρυθμιζόμενο περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργεί η επιχείρηση επιβάλλει προσαρμογές, οι κυριότερες των οποίων είναι η πρόσληψη ενός αριθμού στελεχών σε θέσεις ευθύνης από την αγορά και η ταχύτερη προώθηση εργαζομένων που κρίνονται άξιοι.



Η διοίκηση πιστεύει ότι μία έστω μέτρια λύση που είναι αποτέλεσμα συμφωνίας είναι πάντα προτιμότερη από μία οποιαδήποτε λύση που επιβάλλεται”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v