Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ι. Κωστόπουλος: Ώρα για νέες συγχωνεύσεις

Τουρκία και Ουκρανία παραμένουν στο στόχαστρο της Alpha Bank, ενώ δεν αποκλείεται η συνεργασία της τράπεζας με μεγάλο ξένο τραπεζικό όμιλο, όπως τόνισε με δηλώσεις του στην ”Ημερησία” ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Ιωάννης Κωστόπουλος. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της δραστικής μείωσης του αριθμού των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην ελληνική αγορά.

Ι. Κωστόπουλος: Ώρα για νέες συγχωνεύσεις
Τουρκία και Ουκρανία παραμένουν στο στόχαστρο της Alpha Bank, ενώ δεν αποκλείεται η συνεργασία της τράπεζας με μεγάλο ξένο τραπεζικό όμιλο, όπως τόνισε με δηλώσεις του στην ”Ημερησία” ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Ιωάννης Κωστόπουλος.

”Θα εισέλθουμε στην τουρκική αγορά. Mην περιμένετε όμως εντυπωσιακές κινήσεις. Oι μεγάλες τουρκικές τράπεζες είναι ισχυρές και με υψηλό τεχνολογικό επίπεδο. Δεν είναι εύκολο να τις ανταγωνιστείς. Για εμάς σημαντικά κέρδη θα έρθουν από χώρες της νοτιοανατολικής Eυρώπης, στις οποίες ήδη έχουμε παρουσία”, υπογραμμίζει ο κ. Κωστόπουλος.

Αναφερόμενος στη φημολογία περί συνεργασίας της Alpha με μεγάλο ξένο τραπεζικό όμιλο, ο κ. Kωστόπουλος επισήμανε ότι ”δεν ισχύει τίποτε προς το παρόν. Προφανώς η τράπεζα θα επιδιώξει να αναπτυχθεί ακόμη και μέσα από μία τέτοια στρατηγική συνεργασία, αλλά ο χρονικός ορίζοντας και οι σχετικές παράμετροι είναι ακαθόριστα μέχρι στιγμής”.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της δραστικής μείωσης του αριθμού των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην ελληνική αγορά εκτιμώντας ότι ”η ύπαρξη πολλών τραπεζών δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη και συνθήκες αυξημένου ανταγωνισμού”.

Σημείωσε πως δεν νοείται τράπεζα με ενεργητικό κάτω των 50 δισ. ευρώ, ενώ τόνισε ότι μόνον η Εθνική βρίσκεται πάνω από αυτό το όριο, το οποίο προσπαθούν να προσεγγίσουν και η Alpha Bank και η Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v