ΕΛΤΡΑΚ: Επιστροφή στα κέρδη με ανοδικό Q3

Πολύ καλά τα πήγε ο εισηγμένος όμιλος και στο μέτωπο των ταμειακών ροών, καθώς στο εννεάμηνο σημείωσε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές άνω των 4 εκατ. ευρώ. Το θέμα του δανεισμού.

ΕΛΤΡΑΚ: Επιστροφή στα κέρδη με ανοδικό Q3

Η αύξηση των επιδόσεων κατά το τρίτο τρίμηνο είχε ως αποτέλεσμα και την βελτίωση των επιδόσεων στο εννεάμηνο για την εταιρεία. Η μείωση του τζίρου μετριάστηκε (61,1 έναντι 66,6 εκατ. ευρώ), το μικτό αποτέλεσμα ανέβηκε, το λειτουργικό και το χρηματοοικονομικό κόστος περιορίστηκε και τελικά τα προ φόρων αποτελέσματα από ζημίες 1,946 εκατ. ευρώ μετατράπηκε σε κέρδη ύψους 938 χιλ. ευρώ.

Ωστόσο, λόγω της αναβαλλόμενης φορολογίας (μεταβολή εταιρικού φορολογικού συντελεστή από το 20% στο 26%) τα καθαρά αποτελέσματα ήταν ζημιογόνα (-790 χιλ. έναντι -2,115 εκατ. ευρώ).

Πολύ καλά τα πήγε ο εισηγμένος όμιλος και στο μέτωπο των ταμειακών ροών, καθώς στο εννεάμηνο σημείωσε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές άνω των 4 εκατ. ευρώ, μειώνοντας σχεδόν ισόποσα τον τραπεζικό του δανεισμό.

Στις 30/9/2013 το ταμείο ανερχόταν στα 4,696 εκατ. και οι τραπεζικές υποχρεώσεις στα 23,5 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων είναι βραχυπρόθεσμο, καθώς ωριμάζει μέσα στο 2014. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ένα τμήμα του δανεισμού θα χρειαστεί πιθανότατα να αναχρηματοδοτηθεί.

Στο τέλος του εννεαμήνου επίσης, η ΕΛΤΡΑΚ κατείχε 1.067.929 ίδιες μετοχές (το 7,05% του συνόλου) με μέσο κόστος κτήσης τα 2,65 ευρώ και τρέχουσα τιμή τίτλου (κλείσιμο συνεδρίασης της 13ης Νοεμβρίου) 1,47 ευρώ.

Να σημειωθεί πως ο κύκλος εργασιών της ΕΛΤΡΑΚ επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από την πορεία της ευρύτερης κατασκευαστικής δραστηριότητας (τουλάχιστον σε ότι αφορά την αντιπροσώπευση των εκσκαπτικών μηχανημάτων Caterpillar) και αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά σε περίπτωση της επανεκκίνησης των μεγάλων αυτοχρηματοδοτούμενων οδικών αξόνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v