Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Short list συμβούλων κατήρτισε η Διυπουργική

Σε 10-15 ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των δύο ξένων και ενός εγχωρίου συμβούλου αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ, καθώς σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων στη συνεδρίασή της κατέληξε σε short list 10 υποψηφίων.

ΟΤΕ: Short list συμβούλων κατήρτισε η Διυπουργική
της Έλενας Λάσκαρη

Σε 10-15 ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των δύο ξένων και ενός εγχωρίου συμβούλων αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ, καθώς σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων στη συνεδρίασή της κατέληξε σε short list 10 υποψηφίων.

Ο γενικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων Κ. Λουκάς Παπαζογλου θα αναλάβει με βάση τη σειρά κατάταξης τις διαπραγματεύσεις, ώστε να κλείσει συμφωνία με τους τρεις επικρατέστερους.

Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΔΕΚΟ που προηγήθηκε, αποφασίστηκε η αλλαγή στον κανονισμό προσωπικού του ΟΤΕ διά νόμου, εφόσον δεν υπάρξει εντός των προσεχών ημερών συμφωνία με τους εργαζομένους, αλλά και η διά νόμου επιβολή της εισοδηματικής πολιτικής για τις ΔΕΚΟ στην περίπτωση σωματείων του ΗΛΠΑΠ, όπου καταγράφηκε υπαναχώρηση των εργαζομένων έναντι της αρχικής συμφωνίας.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου διευκρινίζουν ότι η νομοθετική παρέμβαση για τον ΟΤΕ θα δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση να προσλαμβάνει στελέχη από την αγορά σε θέσεις ευθύνης και να εφαρμόζει κατά προσέγγιση τον κανονισμό προσωπικού της Cosmote.

Με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση τα εργασιακά δικαιώματα όσων είχαν προσληφθεί στον ΟΤΕ έως τις 25 Μαΐου 2005 δεν μεταβάλλονται.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας τόνισαν στη συνέχεια ότι η αλλαγή στον κανονισμό προσωπικού του ΟΤΕ συνιστά μεγάλη μεταρρύθμιση η οποία δεν συνδέεται με τη διαδικασία αποκρατικοποίησης.

”Όλοι οι ανταγωνιστές του Οργανισμού έχουν στελεχωθεί από στελέχη του ΟΤΕ και χωρίς τις αλλαγές ο Οργανισμός δεν μπορεί να προσλάβει στελέχη απο την αγορά. Δεν θέλουμε να γίνει ο ΟΤΕ Ολυμπιακή- μια εταιρία που δεν θα μπορεί να σταθεί στον ανταγωνισμό, για αυτό παρεμβαίνουμε”, ανέφεραν.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών είχε, μετά το πέρας των συνεδριάσεων και της ενημέρωσης, συνάντηση με τον επικεφαλής του Οργανισμού κ. Π. Βουρλούμη, τον οποίο και ενημέρωσε για τις εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v