Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ- Αλουμίνιο συμφώνησαν για τα πρόσωπα της διαιτησίας

Της απόλυτης έγκρισης των δύο πλευρών ήταν η επιλογή του επιδιαιτητή και των δύο διαιτητών του Δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγαν η ΔΕΗ και το Αλουμίνιο για τον ορισμό της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΕΗ- Αλουμίνιο συμφώνησαν για τα πρόσωπα της διαιτησίας

Η επιλογή του επιδιαιτητή και των δύο διαιτητών του Δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγαν η ΔΕΗ και το Αλουμίνιο για τον ορισμό της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, ήταν της απόλυτης έγκρισης των δύο πλευρών, οι οποίες αποδέχτηκαν εγγράφως το διορισμό τους.

Αυτό διευκρινίζεται από τη ΡΑΕ, με αφορμή συνεχιζόμενα δημοσιεύματα που την εμπλέκουν και αμφισβητούν τη συγκεκριμένη διαιτητική διαδικασία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχής, «Δεδομένου ότι οι ανακρίβειες για την εμπλοκή της ΡΑΕ στη διαιτητική διαδικασία ΔΕΗ Α.Ε. - ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. συνεχίζονται, διευκρινίζεται ότι ο Επιδιαιτητής αποτέλεσε κοινή επιλογή των Προέδρων των δύο Ομίλων, ΔΕΗ και ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ.

Στη συνέχεια, η επιλογή αυτή αποτυπώθηκε στη σχετική απόφαση της Ολομέλειας της ΡΑΕ και του Προέδρου, σύμφωνα με τις επιταγές του ν.4001/2011 και του Κανονισμού Διαιτησίας.

Υπογραμμίζεται ότι, ακολούθως και πριν από την έναρξη των εργασιών του διαιτητικού δικαστηρίου, και τα δύο Μέρη, ΔΕΗ Α.Ε. και ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. αποδέχθηκαν ανεπιφύλακτα, εγγράφως, τον ορισμό του εν λόγω Επιδιαιτητή, καθώς και των άλλων δυο διαιτητών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v