Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cοca Cola: Επένδυση 22 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία

Οι δυνατότητες της νέας γραμμής παραγωγής είναι 36.000 φιάλες ανά ώρα. Στα εγκαίνια το παρών έδωσε ο ισχυρός άνδρας της The Coca Cola Company, κος Muhtar Kent.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Cοca Cola: Επένδυση 22 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία

Μια ακόμη επένδυση υλοποίησε στη Ρουμανία η Coca Cola. Είναι ύψους 22 εκατ. ευρώ σε γραμμή παραγωγής του χυμού Cappy Pulpy, στις εγκαταστάσεις εμφιάλωσης στο εργοστάσιο της στο Ploietsi.

Οι δυνατότητες της νέας γραμμής παραγωγής είναι 36.000 φιάλες ανά ώρα, ενώ ο στόχος είναι με την παραγωγή αυτή να καλυφθούν οι ανάγκες σε Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

Στα εγκαίνια το παρών έδωσε ο ισχυρός άνδρας της The Coca Cola Company Muhtar Kent ο οποίος δήλωσε ότι αυτή η νέα γραμμή εμφιάλωσης του Cappy είναι ένα ακόμη δείγμα της δέσμευσης της Coca -Cola στην καινοτομία και στην κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola HBC AG κ. Δημήτρης Λόης, ανέφερε ότι για την εταιρεία το εργοστάσιο εμφιάλωσης στο Ploiesti είναι το μεγαλύτερο στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πάντως, τόσο στο δεύτερο τρίμηνο όσο και στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ο όγκος πωλήσεων της CCHBC στη Ρουμανία κατέγραψε υψηλή μονοψήφια πτώση, μετά από πτώση κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό στο πρώτο εξάμηνο του 2012.

Η αρνητική επίδοση αποδίδεται από την εταιρεία στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τις πιέσεις από τον ανταγωνισμό, κυρίως στην κατηγορία συσκευασιών μελλοντικής κατανάλωσης.

Σημειώνεται ότι ο όγκος πωλήσεων κατέγραψε πτώση σε όλες τις βασικές κατηγορίες με μόνη την κατηγορία των «ποτών ενέργειας» (energy drinks) να καταγράφει μεσαία μονοψήφια αύξηση. Οι πωλήσεις της Coca-Cola Zero, πάντως, ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καταγράφοντας διψήφια ανάπτυξη και ενισχυόμενες από την υλοποίηση προωθητικών ενεργειών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v