Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικά Πολυκαταστήματα: Επένδυση 10 εκατ. ευρώ

Η επένδυση θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια της εταιρίας. Αναμένεται να απασχολήσει 200 εργαζομένους, μέρος των οποίων θα προέλθει από τους πρώην εργαζομένους της εταιρίας Φωκά.

Αττικά Πολυκαταστήματα: Επένδυση 10 εκατ. ευρώ

Σε νέα επένδυση η οποία ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ προχωρά άμεσα η Αττικά Πολυκαταστήματα προκειμένου να δημιουργήσει ένα νέο πολυκατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτίριο που στέγαζε έως πρότινος κατάστημα της υπό πτώχευση εταιρίας Φωκά.

To ακίνητο παραχωρήθηκε επισήμως προς μίσθωση στην εταιρία για 12 έτη την προηγούμενη Κυριακή, όπου πραγματοποιήθηκε ο σχετικός πλειοδοτικός διαγωνισμός, από την ιδιοκτήτρια Μονή της Αγίας Θεοδώρας. Ο χώρος έχει εμβαδόν 7.000 τ.μ. και βρίσκεται επί της οδού Τσιμισκή ενώ το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται σε 105.000 ευρώ.

Η Αττικά Πολυκαταστήματα, η οποία υπήρξε μοναδικός μειοδότης, θα προχωρήσει άμεσα στην επένδυση και η οποία θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια. Αναμένεται δε να απασχολήσει 200 άτομα, έναντι υποχρεωτικού όρου για 160 άτομα, μέρος των οποίων θα προέλθει από τους πρώην εργαζομένους της εταιρίας Φωκάς.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω επένδυση, αθροίζεται σε εκείνες που ολοκλήρωσε μέσα στην τελευταία διετία η εταιρία για τη δημιουργία σημείων σε Θεσσαλονίκη (Mediterranean Cosmos) και Αθήνα (The Mall Athens). 

Πέραν των νέων επεκτάσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, που υπενθυμίζεται ότι τελεί υπό συγχώνευση, κ. Κων. Λαμπρόπουλος, εκτιμά ότι η επίδοση της εταιρίας θα ξεπεράσει την αρχική πρόβλεψη το 2013.

Ειδικότερα, ο Οκτώβριος υπήρξε ένας πολύ θετικός μήνας με μέση αύξηση πωλήσεων για τα πολυκαταστήματα σε Αθήνα, Golden Hall και Mediterranean Cosmos) να κυμαίνεται στο +25%.

Στο δεκάμηνο το μεν αθηναϊκό πολυκατάστημα εμφανίζει αύξηση πωλήσεων κατά 4,3%, το ομώνυμο στο Golden Hall κατά 5,5% και της Θεσσαλονίκης κατά 30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v