Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tεχνική Ολυμπιακή: Καταβαράθρωση TOUSA σε Wall

Ισχυρή πτώση της τάξεως του 35,13% σημείωσε η μετοχή της TOUSA κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street ύστερα από την αίτηση την οποία προτίθεται να καταθέσει η εισηγμένη, για να της δωθεί παράταση δημοσίευσης αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου.

Tεχνική Ολυμπιακή: Καταβαράθρωση TOUSA σε Wall
Ισχυρότατη πτώση της τάξεως του 35,13% σημείωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street η TOUSA, θυγατρική της Tεχνικής Ολυμπιακής.

H μετοχή της έκλεισε τη συνεδρίαση στα 7 δολάρια με τον όγκο συναλλαγών στα 13.238.700, έναντι μέσου όρου συναλλαγών της τάξεως των 635.800 τεμαχίων για τις τελευταίες 50 ημέρες, κι όταν το σύνολο των μετοχών ανέρχεται σε 59,9 εκατ. τεμάχια.

Οι σχέσεις της TOUSA με τους δανειστές της βρίσκονται σε ”τεντωμένο σχοινί” καθώς η εκπρόσωπος των τελευταίων, Deutsche Bank Trust Company, ζήτησε μέσω επιστολών την καταβολή 675 εκατ. δολ. τα οποία είχε δανειστεί η κοινοπραξία Transeastern.

Η Τεχνική Ολυμπιακή αναφέρει πως το ποσό αυτό που είχε δανειστεί η κοινοπραξία είναι εξασφαλισμένο από τα πάγια και μερίδια της κοινοπραξίας και ”δεν έχουν αντίκτυπο ή συνέπειες στην TOUSA ή στην TOUSA Homes”.

Ωστόσο η πλευρά των δανειστών υποστηρίζει ότι συντρέχουν ειδικές προυποθέσεις που ενεργοποιούν ρήτρες εγγυήσεων της TOUSA, κάτι που αρνείται η ίδια η εταιρία.

Παράλληλα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TOUSA, Antonio Moon, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρία σκοπεύει να τιμήσει τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές της, χαρακτηρίζοντας ωστόσο ως ”πρόωρες” τις όποιες απαιτήσεις ανακύπτουν.

Επιπροσθέτως η εταιρία ανακοίνωσε ότι υπέβαλλε αίτηση στην SEC για να της δοθεί η, προβλεπόμενη από τους κανονισμούς, έγκριση καθυστερημένης κατά πέντε ημέρες υποβολής των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου του 2006.

Η ίδια ”δικαιολογεί” την αίτηση παράτασης τονίζοντας πως χρειάζεται πρόσθετο χρόνο για την υποβολή του σχετικού Εντύπου, λόγω της αλλαγής που έγινε στην παρουσίαση των οικονομικών της καταστάσεων, ώστε να παρέχονται πληροφορίες ανά τμήμα αγοράς και λόγω του ότι προβλέπει ότι θα ανακοινώσει μία σημαντική αλλαγή στα λειτουργικά της αποτελέσματα του τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2006 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου οικονομικού έτους, λόγω δαπανών απομείωσης παγίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v