Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TOUSA: Αίτημα για παράταση υποβολής τριμήνου

Αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα καταθέσει η TOUSA, για να της δοθεί η, προβλεπόμενη από τους κανονισμούς, έγκριση καθυστερημένης κατά πέντε ημέρες υποβολής των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου του 2006, που λήγει στις 9/11/06, λόγω αλλαγής των οικονομικών της καταστάσεων από δαπάνες απομείωσης παγίων.

TOUSA: Αίτημα για παράταση υποβολής τριμήνου
Αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα καταθέσει η TOUSA, για να της δοθεί η, προβλεπόμενη από τους κανονισμούς, έγκριση καθυστερημένης κατά πέντε ημέρες υποβολής των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου του 2006, που λήγει στις 9/11/06, λόγω αλλαγής των οικονομικών της καταστάσεων από δαπάνες απομείωσης παγίων.

Ειδικότερα, η διεύθυνση του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής ανακοινώνει, ότι η εισηγμένη στο NYSE αμερικανική θυγατρική της εταιρία Technical Olympic USA INC. (TOUSA), ανακοίνωσε σήμερα, ότι σε απάντηση της απαίτησης για πληρωμή στα πλαίσια συγκεκριμένων περιορισμένων εγγυήσεων που παρασχέθηκαν από την TOUSA σε σχέση με τη χρηματοδότηση της κοινοπραξίας Transeastern, πληροφόρησε τη Deutsche Bank Trust Company America, (Deutsche Bank), η οποία είναι ο Διοικητικός Εκπρόσωπος των δανειστών, ότι δεν πιστεύει ότι ενεργοποιήθηκαν οι υποχρεώσεις της σύμφωνα με αυτές τις Εγγυήσεις.

Η TOUSA έχει επισήμως αμφισβητήσει τον ισχυρισμό αυτό και βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Διοικητικό Εκπρόσωπο και τους δανειστές αναφορικά με αυτήν την κατάσταση.

Σε επιστολή της με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου 2006 προς τη Deutsche Bank, η TOUSA υποστήριξε ότι τα ”προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η κοινοπραξία Transeastern δεν έχουν προκληθεί από ενέργειες της TOUSA”.

Η επιστολή εξέθετε ότι τα προβλήματα της κοινοπραξίας Transeastern είναι η άμεση συνέπεια της, υψηλού δανεισμού, κεφαλαιακής δομής της συναλλαγής σε συνδυασμό με τις δυσμενείς συνθήκες της αγοράς, οι οποίες θα αποτελέσουν εμπόδιο στην επίτευξη από την Κοινοπραξία των εκτιμώμενων 3.500 με 4.000 ετήσιων παραδόσεων.

Η επιστολή περαιτέρω εξέθετε ότι ο ισχυρισμός της Deutsche Bank ότι η TOUSA έχει υποχρέωση να ”αναλάβει χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες για να σταθεροποιήσει τον δανειολήπτη” δεν εμπεριέχεται ως όρος σε καμία από τις παρασχεθείσες εγγυήσεις.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου 2006, η TOUSA και οι δανειστές της Κοινοπραξίας συνεργάζονται με οικονομικούς συμβούλους για την εύρεση μίας συνολικής, για όλα τα αναμειγνυόμενα μέρη, λύσης, συμπεριλαμβανομένων της TOUSA, των δανειστών της Κοινοπραξίας και των τραπεζών (land bankers).

Η διαδικασία αυτή προχωράει, αλλά δεν είναι ακόμα αρκετά πλήρης, ώστε να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία για μία εποικοδομητική ανάλυση μίας ενδεχόμενης λύσης στην κατάσταση αυτή ή για τον καθορισμό των ευθυνών της TOUSA, εάν υπάρχουν, στις παρασχεθείσες Εγγυήσεις.

”Σκοπεύουμε να ανταποκριθούμε πλήρως σε οποιαδήποτε υποχρέωση που τυχόν απορρέει από τις Εγγυήσεις μας για την χορήγηση των δανείων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της TOUSA.

”Ωστόσο, η ανάλυση από εμάς των στοιχείων δεν είναι πλήρης και πιστεύουμε ότι μένει ακόμα να αποκαλύψουμε όλα τα σχετικά ζητήματα τα οποία μπορεί να συντελέσουν σε μία τελική λύση.

Οπότε, οποιεσδήποτε απαιτήσεις τεθούν έναντι της TOUSA σε αυτό το στάδιο της αξιολόγησης, είναι καθαρά πρόωρες. Πιστεύουμε ότι οι καταστάσεις τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η κοινοπραξία Transeastern απεικονίζουν καθαρά την αδυναμία της Κοινοπραξίας να πουλήσει και να παραδώσει τον όγκο εκείνο των σπιτιών που είναι απαραίτητος για να στηρίξει την κεφαλαιακή δομή, λόγω της ύφεσης στην αγορά κατοικίας της Φλόριντα.

Περαιτέρω, εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων της Κοινοπραξίας και προσβλέπουμε στην επίτευξη μίας λύσης για όλα τα μέρη”.



Στις Επιστολές Απαίτησης υποστηρίζεται ότι η Κοινοπραξία δεν τήρησε κάποιες από τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τις Συμφωνίες Δανεισμού και ως συνέπεια έλαβαν χώρα πολλαπλές ενδεχόμενες αθετήσεις υποχρεώσεων και γεγονότα αθέτησης υποχρεώσεων τα οποία δήθεν ενεργοποίησαν τις υποχρεώσεις των Εγγυητών σύμφωνα με τις Συμφωνίες Εγγύησης και ζητείται από την TOUSA να καταβάλει το σύνολο των υποχρεώσεών της υπό τις Εγγυήσεις αυτές.

Η TOUSA έχει απορρίψει τις απαιτήσεις αυτές καθότι οι επιστολές δεν περιέχουν τεκμηριωμένους ισχυρισμούς οι οποίοι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν αυτές τις απαιτήσεις για καταβολές πληρωμών. Στις 6 Νοεμβρίου 2006, η εταιρία ενημέρωσε εγγράφως την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, παρέχοντας πρόσθετες πληροφορίες γύρω από τις εγγυήσεις δανείων και την απαίτηση για καταβολές πληρωμών.



-----Υποβολή της Τριμηνιαίας Έκθεσης

Η TOUSA ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι θα υποβάλει αίτηση στην ως άνω Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να της δοθεί η, προβλεπόμενη από τους κανονισμούς, έγκριση καθυστερημένης κατά πέντε ημέρες υποβολής των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου του 2006, που λήγει στις 9/11/06.

Και τούτο γιατί χρειάζεται πρόσθετο χρόνο για την υποβολή του σχετικού Εντύπου, λόγω της αλλαγής που έγινε στην παρουσίαση των οικονομικών της καταστάσεων, ώστε να παρέχονται πληροφορίες ανά τμήμα αγοράς και λόγω του ότι προβλέπει ότι θα ανακοινώσει μία σημαντική αλλαγή στα λειτουργικά της αποτελέσματα του τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2006 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου οικονομικού έτους, λόγω δαπανών απομείωσης παγίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v