Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νειάδας: Υψηλότερο από πέρσι το προμέρισμα

Ο ΟΠΑΠ, η μεγαλύτερη εταιρία τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, θα καταβάλει υψηλότερο προμέρισμα φέτος χάρη στις καλύτερες επιδόσεις του βασικού παιχνιδιού της αθλητικού στοιχηματισμού Πάμε Στοίχημα, είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Βασίλης Νειάδας την Τρίτη, όπως μετέδωσε το Reuters.

Νειάδας: Υψηλότερο από πέρσι το προμέρισμα
Ο ΟΠΑΠ, η μεγαλύτερη εταιρία τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, θα καταβάλει υψηλότερο προμέρισμα φέτος χάρη στις καλύτερες επιδόσεις του βασικού παιχνιδιού της αθλητικού στοιχηματισμού Πάμε Στοίχημα, είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Βασίλης Νειάδας την Τρίτη, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο ΟΠΑΠ, που έχει το μονοπώλιο στην ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών μέχρι το 2020, επιδιώκει να επεκταθεί εκτός Ελλάδας και να προσφέρει υπηρεσίες εκτός τυχερών παιχνιδιών, όπως η πληρωμή λογαριασμών εταιριών κοινής ωφέλειας, μέσω των 5.400 πρακτορείων του, για να εξασφαλίσει νέες πηγές εσόδων.

”To προμέρισμα για τη χρήση του 2006 μπορεί να είναι λίγο παραπάνω από μερικές εκτιμήσεις της αγοράς για 0,50-0,52 ευρώ ανά μετοχή”, είπε ο κ. Νειάδας σε συνέντευξη στο Reuters.

Ο ΟΠΑΠ, με κεφαλαιοποίηση 9,2 δισ. ευρώ, διένειμε πέρσι προμέρισμα 0,48 ευρώ ανά μετοχή.

”Διακρίνουμε ότι λόγω και της εισόδου των ελληνικών ομάδων, οι έντονα αυξητικές τάσεις που επικράτησαν στο Στοίχημα το πρώτο εξάμηνο του 2006 συνεχίζονται με τους ίδιους ρυθμούς για το εννεάμηνο”, είπε ο κ. Νειάδας.

Ο ΟΠΑΠ πρόσθεσε ελληνικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες στο Στοίχημα τον Αύγουστο για να καταστήσει το παιχνίδι πιο ελκυστικό στους Έλληνες παίκτες.

Το Στοίχημα, που προσφέρει ακόμη στοιχηματισμό σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ξένου πρωταθλήματος και άλλα αθλητικά γεγονότα, αντιστοιχούσε στο ήμισυ περίπου των εσόδων 2,3 δισ. ευρώ του ΟΠΑΠ το πρώτο εξάμηνο του 2006.

Συγκράτηση κόστους

Ο ΟΠΑΠ αποφάσισε νωρίτερα φέτος να αναλάβει τη διαχείριση του Στοίχημα εξ ολοκλήρου από το 2007 σε μια προσπάθεια να περιορίσει το κόστος.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρία πήρε μέτρα για να διασφαλίσει ότι το σχέδιό της να διαχειριστεί το Στοίχημα θα είναι επιτυχές, συμφωνώντας να καταβάλει στην εταιρία συστημάτων τυχερών παιχνιδιών Intralot 65 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει στη μετάβαση. Η Intralot διαχειρίζεται σήμερα το Στοίχημα και λαμβάνει προμήθεια 10% περίπου επί των πώλησεών του.

Ο κ. Νειάδας είπε ότι η συμφωνία θα επηρεάσει θετικά τις επόμενες οικονομικές χρήσεις του ΟΠΑΠ, καθώς η εταιρία αναμένεται να εξοικονομήσει παραπάνω από το ήμισυ του τρέχοντος κόστους διαχείρισης του Στοίχημα μέχρι το 2010.

Η σύμβαση με την Intralot λήγει τον Ιανουάριο του 2007 και ο ΟΠΑΠ είχε το δικαίωμα να την ανανεώσει για τρία ακόμη έτη.

”Μια τριετής ανανέωση θα σήμαινε ένα πολύ μεγάλο κόστος για τον ΟΠΑΠ”, είπε ο κ. Νειάδας και συμπλήρωσε: ”Τώρα το κόστος διαχείρισης του ρίσκου του παιχνιδιού θα μπορούσε να είναι μεταξύ 1,5-2,0% επί των πωλήσεων του Στοίχημα στο τέλος της επόμενης τριετίας”.

Επισήμανε ακόμη ότι ο ΟΠΑΠ θα ενδιαφερόταν να αναλάβει τη λειτουργία του στιγμιαίου λαχείου Ξυστό στη χώρα, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε διαγωνισμό με ευνοϊκούς όρους.

”Το Ξυστό θα ήταν ένα επιπλέον έσοδο για τον ΟΠΑΠ και εμπίπτει πλήρως στη φιλοσοφία των αριθμολαχείων τα οποία διαχειριζόμαστε”, είπε ο κ. Νειάδας.

Το Ξυστό απέφερε έσοδα περίπου 180 εκατ. ευρώ το 2002. Η κυβέρνηση προκήρυξε δύο διαγωνισμούς από το 2003, όταν η σύμβαση της Intralot για τη λειτουργία του παιχνιδιού έληξε, αλλά και οι δύο ακυρώθηκαν λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

Ο ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται 17,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2006 σε σύγκριση με πολλαπλασιαστή κερδών 17 και 14 για τις βρετανικές Ladbrokes και William Hill, αντίστοιχα, σύμφωνα με το Reuters Estimates.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v