Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενίσχυση 129 εκατ. για την Alpha Bank Cyprus

Οι μετοχές και τα μετατρέψιμα αξιόγραφα θα αποκτηθούν εξ ολοκλήρου από τη μητρική Alpha Bank A.E., η οποία κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank Cyprus Ltd.

Ενίσχυση 129 εκατ. για την Alpha Bank Cyprus

Σε ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της κατά €129 εκατ. με την έκδοση κοινών μετοχών €65 εκατ. και μετατρέψιμων αξιογράφων αορίστου διαρκείας €64 εκατ. προχωρά η Alpha Bank Cyprus.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μετοχές και τα μετατρέψιμα αξιόγραφα θα αποκτηθούν εξ ολοκλήρου από τη μητρική Alpha Bank A.E., η οποία κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank Cyprus Ltd.

Οι κοινές μετοχές είναι ονομαστικής αξίας €0,85 εκάστη και η τιμή εκδόσεως €3,25 εκάστη. Τα μετατρέψιμα αξιόγραφα είναι αορίστου διαρκείας, ονομαστικής αξίας €0,85 έκαστο και είναι υποχρεωτικά μετατρέψιμα σε μετοχές, σε αναλογία 1 προς 1, σε περίπτωση μειώσεως του δείκτη κυρίων βασικών ιδίων κεφαλαίων κάτω του 9%.

Ως αποτέλεσμα της υλοποιήσεως των ανωτέρω εκδόσεων, η Alpha Bank Cyprus Ltd. καλύπτει πλήρως τις κεφαλαιακές απαιτήσεις, όπως αυτές καθορίσθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, με βάση το δυσμενές σενάριο που έχει υπολογισθεί, στο πλαίσιο του διαγνωστικού ελέγχου της PIMCO.

«Η ανωτέρω απόφαση καταδεικνύει την εμπιστοσύνη και τη συνεχή υποστήριξη του Ομίλου Alpha Bank προς τη θυγατρική του στην Κύπρο και καθιστά την Alpha Bank Cyprus Ltd. έναν οργανισμό με ισχυρή κεφαλαιακή βάση, ικανό να αντιμετωπίσει ακόμη πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις που προκύπτουν από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v