Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ - Intralot: Επιβεβαιώνουν το συμβιβασμό

Tην συμφωνία ύψους 65 εκατ. ευρώ για την ομαλή μετάβαση του ”Πάμε Στοίχημα” ανακοίνωσαν επίσημα ο ΟΠΑΠ και η Intralot, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα αποκλειστικά δημοσιεύματα του euro2day. H συμφωνία αφορά, μεταξύ άλλων, την παροχή, από 29/1/2007, 1.500 τερματικών μηχανών πρακτορείων, επιπλέον των ήδη διατεθεισών 2.000.

ΟΠΑΠ - Intralot: Επιβεβαιώνουν το συμβιβασμό
Tην συμφωνία ύψους 65 εκατ. ευρώ για την ομαλή μετάβαση του ”Πάμε Στοίχημα” ανακοίνωσαν επίσημα ο ΟΠΑΠ και η Intralot, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα αποκλειστικά δημοσιεύματα του euro2day.

H συμφωνία αφορά, μεταξύ άλλων, την παροχή, από 29/1/2007, 1.500 τερματικών μηχανών πρακτορείων, επιπλέον των ήδη διατεθεισών 2.000, ήτοι συνολικά 3.500, οι οποίες και θα υποστηρίζουν όλα τα παιχνίδια του Οργανισμού.

-----Η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ

Η Διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι, ολοκληρώνοντας τις αναγκαίες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ολοσχερή ανάληψη της διοργάνωσης, διαχείρισης και εν γένει λειτουργίας του παιχνιδιού ’’ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ’’ από 29/01/07, μετά και από την πρόσληψη κατάλληλων και εξειδικευμένων συμβούλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμφώνησε με την εταιρεία ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε. και για χρονικό διάστημα 6 μηνών:

1. Τη μεταφορά τεχνογνωσίας με διαδικασίες (συμβουλευτικές υπηρεσίες για όλα τα στάδια οργάνωσης και διαχείρισης του παιχνιδιού, ιστορικά στοιχεία παικτικών συμπεριφορών, κ.λ.π.) που εξασφαλίζουν τη παροχή όλης της εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας της ελληνικής αγοράς στοιχήματος που αποκτήθηκε στη διάρκεια των 7 χρόνων λειτουργίας του παιχνιδιού.

2. Την προμήθεια και εγκατάσταση, στην έδρα της ΟΠΑΠ Α.Ε., της συνολικής τεχνολογικής υποδομής καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού στη λειτουργία της. Η ανωτέρω υποδομή (η οποία θα παραμείνει στην ιδιοκτησία της ΟΠΑΠ Α.Ε.) περιλαμβάνει τον απαραίτητο συνολικό εξοπλισμό (συστήματα, βάσεις δεδομένων, teletext, κ.λ.π.) και την άδεια χρήσης όλου του λογισμικού (κεντρικού συστήματος, τερματικών, risk management, κ.λ.π.) που απαιτείται για την οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση του παιχνιδιού και η οποία θα είναι όμοια με αυτή που χρησιμοποιείται σήμερα.

3. Την παροχή, από 29/1/2007, 1.500 τερματικών μηχανών πρακτορείων, επιπλέον των ήδη διατεθεισών 2.000, ήτοι συνολικά 3.500, οι οποίες και θα υποστηρίζουν όλα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ Α.Ε..

4. Την παροχή υπηρεσιών συντήρησης - τεχνικής υποστήριξης της τεχνολογικής υποδομής.

Το συνολικό τίμημα της συμφωνίας ανέρχεται στο ποσό των 65 εκ. ευρώ.

Η εν λόγω συμφωνία δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στην ΟΠΑΠ Α.Ε. διασφαλίζοντας αφενός την τεχνολογική υποδομή για την λειτουργία του παιχνιδιού και αφετέρου τη συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του.

---- H ανακοίνωση της Intralot

H INTRALOT ανακοινώνει ότι από κοινού με την 100% θυγατρική της Εταιρία Στοιχημάτων Α.Ε., προχώρησε σε συμφωνία εξάμηνης διάρκειας, με αφετηρία την 29η Ιανουαρίου 2007, με την ΟΠΑΠ Α.Ε. Στα πλαίσια της συμφωνίας αυτής, η INTRALOT θα παρέχει την υλικοτεχνική υποδομή αλλά και την τεχνογνωσία που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του παιχνιδιού ”ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ”.

Συγκεκριμένα, η INTRALOT θα παραχωρήσει στην ΟΠΑΠ την υλικοτεχνική υποδομή που είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των ενεργειών της διαχείρισης κινδύνων των παιχνιδιών στοιχημάτων, ένα σύστημα μετάδοσης δεδομένων (teletext) στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ καθώς και το Internet site που διαθέτει η Εταιρία Στοιχημάτων για την προώθηση των παιχνιδιών.

Επιπλέον, θα παραχωρήσει στην ΟΠΑΠ την άδεια χρήσης του λογισμικού για τη διεξαγωγή και διαχείριση των παιχνιδιών στοιχημάτων που οργανώνει η ΟΠΑΠ σήμερα στην πλατφόρμα LOTOS.

Επίσης, η Εταιρία Στοιχημάτων θα παρέχει προς το αρμόδιο προσωπικό της ΟΠΑΠ για διάστημα έξη (6) μηνών εξειδικευμένη τεχνογνωσία μέσω υποστηρικτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών για την οργάνωση και διαχείριση των παιχνιδιών στοιχημάτων στην Ελλάδα. H διαχείριση του ρίσκου των παιχνιδιών καθώς τα κόστη προώθησης, διαφήμισης και εκτύπωσης εντύπων και δελτίων θα αναληφθούν από την ΟΠΑΠ, ως οργανώτρια των παιχνιδιών.



Τέλος, η INTRALOT θα διαθέσει στην ΟΠΑΠ για διάστημα 6 μηνών 1.500 τερματικές μηχανές νέας τεχνολογίας, επιπλέον των 2.000 που έχουν ήδη διατεθεί.

Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει το εύλογο τίμημα των αδειών χρήσης των λογισμικών και της υλικοτεχνικής υποδομής που υποστηρίζει σήμερα τη λειτουργία του Στοιχήματος στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v