Βιοχάλκο: Διευκρινίσεις για τη κατανομή μετοχών

Το 78,75% θα κατέχουν οι σημερινοί μέτοχοι της Βιοχάλκο στη Viohalco S.A. μετά την ολοκλήρωση της διασυνοριακής συγχώνευσής. Ποσοστό 21,25% θα κατέχουν οι μέτοχοι της Cofidin.

Βιοχάλκο: Διευκρινίσεις για τη κατανομή μετοχών

Μετά από σχετική επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από 18/10/2013 η εταιρία ανακοίνωσε:

Οι μετοχές της VIOHALCO S.A. μετά την ολοκλήρωση της διασυνοριακής συγχώνευσής της με την ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε. και της απορρόφησης από την VIOHALCO S.A. της COFIDIN S.A. θα κατανεμηθούν ως εξής: οι σημερινοί μέτοχοι της ΒΙΟΧΑΛΚΟ A.Ε. θα κατέχουν το 78,75% του συνόλου των μετοχών της, ενώ οι σημερινοί μέτοχοι της COFIDIN S.A. θα κατέχουν το 21,25% του συνόλου των μετοχών της.

Στο πλαίσιο της κατάρτισης του βελγικού ενημερωτικού δελτίου για τη διαπραγμάτευση της μετοχής της VIOHALCO S.A. στο χρηματιστήριο Euronext Brussels η εταιρία έχει πληροφορηθεί ότι οι βασικοί μέτοχοί της κ.κ. Νικόλαος Στασινόπουλος και Ευάγγελος Στασινόπουλος κατέχουν έκαστος, άμεσα και έμμεσα, 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας COFIDIN S.A., και ότι δεν υφίσταται καθ’ οιονδήποτε τρόπο έλεγχος εκ μέρους τους επ’ αυτής.

Οι συμμετοχές της Cofidin S.A. στις θυγατρικές της Βιοχάλκο σήμερα έχουν αναλυτικά ως εξής: 4,61% σε Ελβάλ, 6,31% σε Χαλκόρ, 0,9% σε Σιδενόρ και 1,2% σε Σωληνουργεια Κορίνθου.

Μετά την ολοκλήρωση των δύο συγχωνεύσεων (ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε.- VIOHALCO S.A. και VIOHALCO S.A.- COFIDIN S.A.) η συμμετοχή της VIOHALCO S.A. στις θυγατρικές της ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε. θα διαμορφωθεί κατά ποσοστό μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου ως εξής:

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v