Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Στους ισχυρούς των telecoms ο Μιχάλης Τσαμάζ

Μέλος της λίστας "GTB Power 100"μ στην οποία περιλαμβάνονται τα πλέον ισχυρά πρόσωπα των τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσάμαζ.

ΟΤΕ: Στους ισχυρούς των telecoms ο Μιχάλης Τσαμάζ

Η λίστα την οποία καταρτίζει το βρετανικό περιοδικό Global Telecoms Business και περιλαμβάνει τους ανθρώπους των τηλεπικοινωνιών με την μεγαλύτερη ισχύ στο νούμερο 1 έχει τον Randall Stephenson, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της AT&T's ενώ ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ βρίσκεται στην 84η θέση.

Το βρετανικό περιοδικό αναφερόμενο στον Μιχάλη Τσαμάζ σημειώνει ότι μέσα σε μια άνευ προηγουμένου κρίση της ελληνικής οικονομίας υλοποιεί ένα πολυεπίπεδο σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει στόχο την μετατροπή του πρώην κρατικού μονοπωλίου σε μια σύγχρονη , ανταγωνιστική και βιώσιμη επιχείρηση που έχει ηγετικό ρόλο στην ΝΑ Ευρώπη.

Η μείωση του χρέους

Ειδική αναφορά γίνεται απ το Global Telecoms Business στο πρόγραμμα μείωσης τους χρέους κατά 50% την τελευταία τριετία.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται υπό την ηγεσία του Μιχάλη Τσαμάζ ο ΟΤΕ έγινε η πρώτη μεγάλη ελληνική εταιρεία που επέστρεψε τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές εξασφαλίζοντας την αναχρηματοδότηση του δανεισμού με την έκδοση ομολόγου ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης το περιοδικό δεν παραλείπει να αναφερθεί καις την εξαιρετική πορεία της Cosmote σημειώνοντας ότι η εταιρεία είναι μια από τις πιο κερδοφόρες του Ομίλου Deutsche Telekom.

Η πρώτη 10αδα

Την πρώτη δεκάδα της λίστας με τα 100 ισχυρότερα πρόσωπα των τηλεπικοινωνιών, στην οποία όπως ήδη αναφέραμε επικεφαλής είναι ο Randall Stephenson, συμπληρώνουν η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνη για θέματα τηλεπικοινωνιών, Neelie Kroes για την οποία το περιοδικό κάνει ειδική αναφορά στην προσπάθεια που καταβάλει προκειμένου να βάλει τέλος στα... τέλη περιαγωγής σε ολόκληρη την Ευρώπη, προχωρώντας παράλληλα στην συνολική αναδιάρθρωση του κλάδου, ο Carlos Slim Helù πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της América Móvil, ο οποίος παράλληλα είναι και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Lowell McAdam επικεφαλής της Verizon, ο Vittorio Colao της Vodafone, ο César Alierta της Telefónica, ο Li Yue διευθύνων σύμβουλος της China Mobile, του μεγαλύτερου παρόχου στον κόσμο, ο Dan Mead της Verizon Wireless, ο Franco Bernabè της Telecom Italia and GSM Association και Masayoshi Son της SoftBank.

Η σύνταξη της λίστας GTB Power 100 πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο από το 2008 και καταγράφει την επιρροή των επικεφαλής του κλάδου των τηλεπικοινωνιών αποτιμώντας συνολικά την δραστηριότητά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v