Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύσεις 220 εκατ. από Cosmote Ρουμανίας

Τηλεπικοινωνιακή κάλυψη υψηλών προδιαγραφών από την Cosmote Ρουμανίας, ανακοίνωσε η Cosmote, μετά από επενδύσεις 220 εκατ. ευρώ. Στρατηγικός στόχος της εταιρίας είναι εντός του 2007 η τηλεπικοινωνιακή κάλυψη του δικτύου της να ξεπεράσει το 98% του πληθυσμού και το 85% της ρουμανικής επικράτειας.

Επενδύσεις 220 εκατ. από Cosmote Ρουμανίας
Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της εξέλιξης στην ανάπτυξη του τηλεπικοινωνιακού της δικτύου πραγματοποίησε σήμερα στο Βουκουρέστι η Cosmote Ρουμανίας, παρουσία του υπουργού Επικοινωνιών & Τεχνολογίας της Ρουμανίας, κ. Zsolt Nagy, καθώς και του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρίας, κ. Νικόλαου Τσώλα.

Μετά από σημαντικότατες επενδύσεις, ύψους 220 εκατ. ευρώ, σήμερα το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της Cosmote Ρουμανίας προσφέρει ευρεία και αποτελεσματική τηλεπικοινωνιακή κάλυψη, που προσεγγίζει το 92% του πληθυσμού και υπερβαίνει το 76% της ρουμανικής επικράτειας.

Από το Σεπτέμβριο του 2005, η θυγατρική του Ομίλου Cosmote επεξέτεινε το δίκτυό της, προσφέροντας τη δυνατότητα της επικοινωνίας σε επιπλέον 8,9 εκατ. Ρουμάνους, ενώ σήμερα το δίκτυο της εταιρίας μπορεί να εξυπηρετήσει συνολικά 20 εκατ. ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα.

Η θυγατρική της Cosmote θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση των δικτύων GSM, με στόχο να παρέχει περισσότερο από 95% πληθυσμιακή και 82% γεωγραφική κάλυψη μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέσα από τις εντατικές της προσπάθειες για ανάπτυξη και αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού της δικτύου, η Cosmote έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 15.000 νέους πελάτες κάθε μέρα.

Στρατηγικός στόχος της εταιρίας είναι εντός του 2007 η τηλεπικοινωνιακή κάλυψη του δικτύου της να ξεπεράσει το 98% του πληθυσμού και το 85% της ρουμανικής επικράτειας, υπερβαίνοντας την κάλυψη του ανταγωνισμού.

Σχολιάζοντας την πρόοδο που έχει σημειώσει η Cosmote Ρουμανίας στην ανάπτυξη του δικτύου της, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Νικόλαος Τσώλας δήλωσε: ”Συνεπής στην πάγια δέσμευση του Ομίλου για άρτια και αδιάλειπτη επικοινωνία, η Cosmote Ρουμανίας εστιάζει στη βελτιστοποίηση του τηλεπικοινωνιακού της δικτύου. Πραγματοποιούμε σημαντικές επενδύσεις με στόχο την αύξηση της χωρητικότητας, τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας και την περαιτέρω ενίσχυση της κάλυψης, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σχεδόν πλήρη πληθυσμιακή κάλυψη εντός του 2007”.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της εταιρίας, σε επίπεδο δικτύου, περιλαμβάνεται, επίσης, η παροχή τηλεπικοινωνιακής κάλυψης στις αποβάθρες και τα τούνελ του μετρό του Βουκουρεστίου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων που μετακινούνται, εργάζονται και ταξιδεύουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v