Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tellas: Επενδυτικό σχέδιο απεξάρτησης από ΟΤΕ

Eνα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη υποδομών που θα επιτρέψει την απεξάρτηση της εταιρίας από το δίκτυο του OTE, προωθεί η Tellas με στόχο την αύξηση των περιθωρίων κέρδους. Οι προθέσεις των βασικών μετόχων, του αιγύπτιου Σαχίμ Σαουίρις και της ΔΕΗ.

Tellas: Επενδυτικό σχέδιο απεξάρτησης από ΟΤΕ
Eνα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη υποδομών που θα επιτρέψει την απεξάρτηση της εταιρίας από το δίκτυο του OTE, προωθεί η Tellas με στόχο την αύξηση των περιθωρίων κέρδους.

H χρηματοδότηση των επενδύσεων θα γίνει με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο ύψος των 70-90 εκ. ευρώ και δανεισμό.

Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αναμένεται να συμμετάσχει τελικά και η ΔEH στο ποσό που τις αντιστοιχεί με απόφαση που θα λάβει το διοικητικό συμβούλιο μέσα στο επόμενο διήμερο.

O βασικός μέτοχος της Tellas, Aιγύπτιος επιχειρηματίας κ. Ναγκίμπ Σαουίρις που την ίδια περίοδο προωθεί την είσοδο της μητρικής εταιρίας Wind στο Xρηματιστήριο, διαδικασία κατά την οποία η Iταλική ENI που ελέγχει το 25% της Wind θα αποσυρθεί πλήρως από το project, στοχεύει στην επέκταση των τηλεπικοινωνιακών δραστηριοτήτων στην ελληνική αγορά μέσω της Tellas και ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ακόμη και εάν η ΔEH δεν συμμετείχε.

επενδυτικά σχέδια της Tellas με ορίζοντα πενταετίας, αλλά και η απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως σε συνέντευξη Tύπου της διοίκησης της εταιρίας την προσεχή Πέμπτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v