Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπέρασαν τους 400 χιλ. οι πελάτες ADSL του ΟΤΕ

Τον Οκτώβριο, οι πελάτες ADSL του ΟΤΕ (λιανικής και χονδρικής) ξεπέρασαν τους 400.000, έχοντας υπερτριπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο. Στόχος του ΟΤΕ είναι στο τέλος του 2006 οι πελάτες ADSL στην Ελλάδα να φθάσουν το μισό εκατομμύριο.

Ξεπέρασαν τους 400 χιλ. οι πελάτες ADSL του ΟΤΕ
Τον Οκτώβριο, οι πελάτες ADSL του ΟΤΕ (λιανικής και χονδρικής) ξεπέρασαν τους 400.000, έχοντας υπερτριπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο. Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές του 2005 οι πελάτες ADSL του ΟΤΕ δεν ξεπερνούσαν τους 45.000 ενώ στα μέσα του 2004 η διείσδυση στον πληθυσμό ήταν σχεδόν μηδενική.

Στόχος του ΟΤΕ είναι στο τέλος του 2006 οι πελάτες ADSL στην Ελλάδα να φθάσουν το μισό εκατομμύριο. Το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ αναμένεται να αριθμεί 750.000 εγκατεστημένες πόρτες σε 1.164 σημεία παρουσίας σε όλη τη χώρα, καλύπτοντας το 90% των συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας με δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, καθημερινά, όλο και περισσότεροι ιδιώτες και επιχειρήσεις δουλεύουν, διασκεδάζουν, ενημερώνονται και επικοινωνούν με ευρυζωνικές ταχύτητες.

Ο ΟΤΕ υποστηρίζει με στρατηγικές κινήσεις την αύξηση της ζήτησης, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια.

Σήμερα, οι εγκατεστημένες και προς διάθεση πόρτες του δικτύου ADSL του ΟΤΕ ξεπερνούν τις 580.000 σε περίπου 1000 σημεία παρουσίας του δικτύου σε όλη την Ελλάδα.

Η δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL πρόσβασης πανελλαδικά βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα αργότερα, οι τιμές για την υπηρεσία μειώνονται συνεχώς έχοντας φθάσει πλέον τις αντίστοιχες στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η πρώτη τεχνολογική Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο, ”ΟΤΕ On the Broadband” - Ευρυζωνικές Υπηρεσίες ΟΤΕ έχει ήδη επισκεφθεί 16 πόλεις σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, ενημερώνοντας περισσότερα από 12.000 άτομα, μέσα σε περίπου 2 μήνες, για τα οφέλη των ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα ”ΟΤΕ on the Broadband” εντάσσεται στο πολυδιάστατο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί ο ΟΤΕ με τίτλο ”Σχέση Ευθύνης”.

Ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι πλέον διαθέσιμες και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας μέσω της υπηρεσίας δορυφορικού ευρυζωνικού internet, Hellas Sat Net, μέσω του δορυφόρου Hellas Sat.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v