ΟΛΠ:Διευκρινίσεις για τη χρήση χώρου στο Παλατάκι

Επιστολή στην οποία τονίζεται ότι ουδέποτε το υπό δημοπράτηση έργο στο Παλατάκι προοριζόταν για εμπορικό κέντρο, αλλά για Εκθεσιακό, Συνεδριακό και Επιχειρηματικό Κέντρο, απέστειλε στην Νομαρχία Πειραιά ο ΟΛΠ.

ΟΛΠ:Διευκρινίσεις για τη χρήση χώρου στο Παλατάκι
Επιστολή στην οποία τονίζεται ότι ουδέποτε το υπό δημοπράτηση έργο στο Παλατάκι προοριζόταν για εμπορικό κέντρο, αλλά για Εκθεσιακό, Συνεδριακό και Επιχειρηματικό Κέντρο, απέστειλε στην Νομαρχία Πειραιά ο ΟΛΠ.

Ωστόσο τονίζει πως προς εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των επισκεπτών του Κέντρου, υπάρχει αναγκαιότητα για λειτουργία καταστημάτων εξυπηρέτησής τους.

--- Η επιστολή του ΟΛΠ στη Νομαρχία Πειραιά

Αναφορικά με το υπό δημοπράτηση έργο για τη δημιουργία Διεθνούς Εκθεσιακού, Συνεδριακού και Επιχειρηματικού Κέντρου στην περιοχή Παλατάκι του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Εσφαλμένα αναγράφεται στην επιστολή σας ότι πρόκειται για εμπορικό κέντρο. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς προήλθε αυτή η παρανόηση, όπως επίσης δεν μπορούμε να κατανοήσουμε σε ποια αλλαγή της επίσημης θέσης του ΟΛΠ αναφέρεσθε από τη στιγμή που δεν προέκυψε ουδεμία αλλαγή στην διακηρυγμένη βούληση του ΟΛΠ για τη δημιουργία αποκλειστικά εκθεσιακού- συνεδριακού- επιχειρηματικού κέντρου.

Τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, όσο και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, καθώς και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι γνωστές ότι ουδέποτε υπήρξε στις προθέσεις του ΟΛΠ η δημιουργία οποιουδήποτε εμπορικού κέντρου.

Σας υπενθυμίζω ότι για τη δημιουργία του υπό κατασκευή Κέντρου είχατε ενημερωθεί προσωπικά και έγκαιρα από τον υπογράφοντα, συμφωνώντας απόλυτα με την ταχεία υλοποίηση του ως άνω έργου.

Βέβαιος, όπως είναι αυτονόητο, προς εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των επισκεπτών του Κέντρου, υπάρχει αναγκαιότητα για λειτουργία καταστημάτων εξυπηρέτησής τους.

Η διοίκηση του ΟΛΠ στην όλη διαδικασία λήψης της απόφασης για τη δημιουργία του Κέντρου τήρησε πιστά την προϋπόθεση διαβούλευσης με όλους τους βασικούς φορείς, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη της τη ”φωνή των πολιτών” και φυσικά των εκπροσώπων τους, συμπεριλαμβανομένου και εσάς προσωπικά.

Ύστερα από τις παραπάνω διευκρινίσεις θεωρούμε ότι η Νομαρχία Πειραιά, αλλά και το σύνολο των φορέων της πόλης του Πειραιά θα πρέπει να συνδράμουν τις προσπάθειες του ΟΛΠ για τη δημιουργία Διεθνούς Εκθεσιακού, Συνεδριακού και Επιχειρηματικού Κέντρου, που έχουν σαν στόχο την αναβάθμιση του λιμανιού και της πόλης του Πειραιά, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Πιστεύουμε ότι η υλοποίηση του εν λόγω έργου θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Εθνικής οικονομίας, στην αύξηση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, καθώς και στη δημιουργία θετικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων στην πόλη και το λιμάνι του Πειραιά, τα οποία αποτελούν τις κύριες κατευθύνσεις της πολιτικής του βασικού μετόχου του ΟΛΠ, που είναι το Ελληνικό Δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v