Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Επιβεβαιώνει τις αξιoλογήσεις η S&P

Η S&P επιβεβαιώνει τις αξιολογήσεις της μακροχρόνιας και βραχυχρόνιας πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ (ΒΒΒ+, Α-2) με την προοπτική τους να παραμένει αρνητική.

OTE: Επιβεβαιώνει τις αξιoλογήσεις η S&P
Η S&P επιβεβαιώνει τις αξιολογήσεις της μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ (ΒΒΒ+, Α-2) με την προοπτική τους να παραμένει αρνητική.

Οι συνολικές υποχρεώσεις του ΟΤΕ διαμορφώνονται στα 4,1 δισ. ευρώ, επισημαίνει η S&P, εκτιμώντας πως τα μέτρα που θα αναλάβει ο ΟΤΕ για τον έλεγχο του χρέους ”θα είναι αδύναμα” για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας στα τέλη του 2006, ενόψει και της εξαγοράς ύψους 1,3 δισ. ευρώ του Γερμανού από την Cosmote.

Στις αξιολογήσεις του ΟΤΕ παρέχoυν στήριξη η συμμετοχή του Οργανισμού κατά 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της Cosmote αλλά και οι προοπτικές βελτίωσης των μεγεθών του κλάδου της σταθερής τηλεφωνίας, αναφέρει στην ανάλυσή του (30/10) ο διεθνής οίκος.

Ο ΟΤΕ χρειάζεται να διαχειριστεί τη σημαντική αναδιάρθρωση στην εγχώρια αγορά, υλοποιώντας παράλληλα φιλόδοξα και δαπανηρά σχέδια ανάπτυξης για την Cosmorom, προσθέτει η S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v