Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση Ερυθρού Σταυρού κατά Ιατρικού Κέντρου

Θέμα με το Ιατρικό Αθηνών ανοίγει ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν, κ. Ανδρέας Μαρτίνης, καθώς με επιστολή που απέστειλε χθες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ισχυρίζεται ότι στα οικονομικά στοιχεία της Hospital Affiliates International (θυγατρικής του Ιατρικού Αθηνών) για τη χρήση του 2005 υπάρχουν ανακρίβειες.

Επίθεση Ερυθρού Σταυρού κατά Ιατρικού Κέντρου
Θέμα με το Ιατρικό Αθηνών ανοίγει ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν, κ. Ανδρέας Μαρτίνης, καθώς με επιστολή που απέστειλε χθες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποστηρίζει ότι στα οικονομικά στοιχεία της Hospital Affiliates International (θυγατρικής του Ιατρικού Αθηνών) για τη χρήση του 2005 υπάρχουν ανακρίβειες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σημερινού οικονομικού Τύπου, η επιστολή του κ. Μαρτίνη αναφέρει:

”Στα Συνοπτικά Οικονομικά Στοιχεία και Πληροφορίες της Χρήσης από 1/1/2005 μέχρι 31/12/2005 της εταιρείας Hospital Affiliates International –θυγατρικής του Ιατρικού Αθηνών- τα οποία δημοσιεύονται στο Ετήσιο Δελτίο 2005 αναφέρεται επί λέξει: Δεν υφίστανται εκκρεμείς αγωγές, αιτήσεις ή προσφυγές ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου, οι οποίες να επηρεάσουν ουσιωδώς την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Η αλήθεια είναι ότι την 20ή/3/2006 που συντάχθηκαν τα εν λόγω Συνοπτικά Οικονομικά Στοιχεία και Πληροφορίες της Χρήσης από 1/1/2005 μέχρι 31/12/2005 της εταιρείας Hospital Affiliates International Οργάνωση και Διοίκηση Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε., έχει ήδη δημοσιευθεί η υπ’ αριθ. 246/2006 απόφαση του Εφετείου Αθηνών (ημερομηνία δημοσίευσης η 19η/1/2006) η οποία, επί εφέσεως της εταιρείας αυτής κατά του Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν και της υπ’ αριθ. 920/2004 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και επί αντεφέσεως του τελευταίου κατά της πρώτης και της ίδιας απόφασης, απέρριψε την έφεση της εταιρείας Hospital Affiliates International, έκανε δεκτή την αντέφεση του Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν – το οποίο έχει στην κυριότητά του και λειτουργεί το ομώνυμο νοσοκομείο – και υποχρέωσε την εν λόγω εταιρεία να του καταβάλει το ποσό των 207.776,96 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την 27η/7/1998 μέχρι την εξόφληση και το συνολικό ποσό των 12.600 ευρώ για δικαστικές δαπάνες, δηλαδή συνολικό ποσό 450.000,00 ευρώ περίπου.

Ας σημειωθεί ότι στο ίδιο Ετήσιο Δελτίο & Απολογισμό Χρήσης 2005 της εισηγμένης Ιατρικό Αθηνών αναφέρεται ότι αντικείμενο της δραστηριότητας της θυγατρικής εταιρείας της Hospital Affiliates International είναι η οργάνωση, διοίκηση, διαχείριση νοσηλευτικών μονάδων, κλινικών, κέντρων θεραπείας και αποκατάστασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι δυνατόν να παρουσιάζει μια εισηγμένη στο Χ.Α. εταιρεία προς το επενδυτικό κοινό, και ειδικότερα στους μετόχους της, ότι στον όμιλό της περιλαμβάνεται εταιρεία εξειδικευμένη στο management νοσηλευτικών μονάδων και κλινών, όταν η τελευταία (σ.σ. ύστερα από επίσκεψη της διοίκησης του Ερρίκος Ντυνάν):

- Δεν απασχολεί ούτε έναν εργαζόμενο,

- τα κεφάλαιά της έχουν προ πολλού καταστεί αρνητικά και η αρμόδια εποπτεύουσα αρχή όφειλε να έχει ανακαλέσει την άδεια σύστασής της,

- τα πάγια στοιχεία της περιορίζονται σε μια καρέκλα και ένα τραπέζι,

- δεν εξοφλεί ούτε καν τις (με τελεσίδικη δικαστική απόφαση) βεβαιωμένες εις βάρος της οφειλές;

Σχολιάζοντας την επιστολή του κ. Μαρτίνη, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Αθηνών, κ. Βασίλης Αποστολόπουλος, δήλωσε στην εφημερίδα ”Κέρδος” ότι ”όποιος διαθέτει κοινό νου, αντιλαμβάνεται την σκοπιμότητα της επιστολής και τον χρόνο στον οποίο δίνεται αυτή στη δημοσιότητα.

Η Hospital Affiliates International είναι αυτόνομη εταιρεία. Επιπλέον, η εν λόγω αντιδικία βρίσκεται σε εξέλιξη γι’ αυτό δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Ωστόσο, οι 450.000 ευρώ που απαιτεί το Ερρίκος Ντυνάν μπροστά στον τζίρο των 200 και πλέον εκατ. ευρώ του Ιατρικού Αθηνών, δεν είναι τίποτα”.

Τόνισε δε ότι ”και εμείς από την πλευρά μας απαιτούμε 8 εκατ. ευρώ από το Ερρίκος Ντυνάν, διότι καταγγέλθηκε η σύμβαση που είχαμε αρχικά κλείσει για το management του νοσοκομείου”.

Ο ίδιος εξάλλου, όπως δημοσιεύει η ”Ναυτεμπορική”, επισήμανε πως η υπόθεση αυτή ουδόλως αφορά την εισηγμένη Ιατρικό Αθηνών Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v