Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Αισιόδοξος για έξοδο από κρίση

Ο πρόεδρος του ομίλου αναφέρθηκε στη βελτίωση των μεγεθών της οικονομίας, που αντανακλούν τη δημοσιονομική εξυγίανση. Εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά τα τραπεζικά επιτόκια, περιμένουμε να αρχίσουν να μειώνονται, τόνισε.

Μυτιληναίος: Αισιόδοξος για έξοδο από κρίση

Στο αμερικανό δίκτυο CNBC, φιλοξενούμενος της εκπομπής Closing Bell, ήταν εχθές το απόγευμα ο πρόεδρος του ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Πέραν των αναμενόμενων ερωτήσεων για το πώς ο όμιλος κατάφερε να επιβιώσει εν μέσω της χειρότερης κρίσης που έχει αντιμετωπίσει η Ελλάδα και να διατηρήσει τη θέση του ως του μεγαλύτερου μεταλλουργικού και ενός από τους ισχυρότερους βιομηχανικούς ομίλους της χώρας, επιτυχία την οποία ο κ. Μυτιληναίος απέδωσε κυρίως στον έγκαιρο προσανατολισμό της εταιρείας στο εξωτερικό και στη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της, η συζήτηση εστίασε έντονα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις λόγω της κρίσης και στο αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας.

Ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσε η κρίση, με έμφαση στη δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, αλλά και στο γεγονός ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν και «σήμερα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, ωστόσο οι δυνατότητες χρηματοδότησης που έχουν εξακολουθούν να είναι πολύ περιορισμένες. Περιμένουμε ότι η χρηματοδότηση αυτή θα αυξηθεί και βεβαίως περιμένουμε ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν επιτέλους να μειώνονται, επειδή εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά».

Στην ερώτηση για το αν η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει, ο πρόεδρος του ομίλου αναφέρθηκε στη βελτίωση των επίσημων μεγεθών που αντανακλούν τη δημοσιονομική εξυγίανση η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στη μείωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών, αν και ακόμα η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας εξακολουθεί να είναι δυσχερής, λόγω της συρρίκνωσής της περισσότερο από 25% τα τελευταία 4 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v