Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vivartia: Οι στόχοι για το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ

Στην Κολωνία, όπου και πραγματοποιείται η διεθνής έκθεση Anuga, βρίσκονται τόσο ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Vivartia Γ. Αρτινός όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ, Α. Μαυρίδογλου.

  • Της Αλεξάνδρας Γκίτση
Vivartia: Οι στόχοι για το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από τη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga, η Vivartia επέλεξε τη φετινή διοργάνωση για να επανέλθει δυναμικά στο παγκόσμιο αυτό γεγονός με δικό της περίπτερο.

Αυτή η απόφαση στηρίζεται εν πολλοίς και στη σαφή στροφή της παγκόσμιας κατανάλωσης στα ελληνικά προϊόντα και δη στο ελληνικό γιαούρτι και στα παραδοσιακά ελληνικά τυριά όπως η φέτα και το κασέρι, αλλά και στην απόφαση του ομίλου για περαιτέρω διεθνοποίηση των εργασιών του.

Στο περίπτερό της η εταιρεία παρουσιάζει έξι κωδικούς γιαουρτιού με έντονο το ελληνικό χρώμα και δύο τυροκομικά προϊόντα (φέτα και κασέρι).

Απώτερος στόχος των ανθρώπων της Vivartia το γιαούρτι της ΔΕΛΤΑ, και όχι μόνο, να αποτελέσει το νέο παγκόσμιο success story. Προς την επίτευξη αυτού του στόχου και την προώθηση του brand βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες στην Κολωνία, όπου και πραγματοποιείται η διεθνής έκθεση Anuga, τόσο ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Vivartia Γ. Αρτινός όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ Α. Μαυρίδογλου. Αυτό το γεγονός επιβεβαιώνει την απόφαση του ομίλου για ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητάς του και της γεωγραφικής του επέκτασης.

Εν τω μεταξύ, εδώ και λίγες εβδομάδες ξεκίνησαν οι εξαγωγές της Vivartia στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), όπου η παραγωγική διείσδυση του ομίλου βρίσκεται προ των πυλών. Η επένδυση για τη δημιουργία της μονάδας, η έναρξη παραγωγής και λειτουργίας της οποίας αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2014, υπολογίζεται σε 70 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 165 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ο όμιλος βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης και άλλων προτάσεων επέκτασης στο εξωτερικό, ενώ συνεχίζει να διερευνά τις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ανάπτυξη των σημάτων του (Everest, Goody's, Flocafe) εκτός Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v