Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κωτσόβολος: Αναβάλλεται η απορρόφηση της Ρ. Αθήναι

Αναβάλλεται, προς το παρόν, η συγχώνευση Κωτσόβολος - Ράδιο Αθήναι, μετά από απόφαση του δικαστηρίου, καθώς μέτοχοι της Ράδιο Αθήναι (3,35%) έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η εταιρία θα διανείμει μέρισμα 0,04 ευρώ.

Κωτσόβολος: Αναβάλλεται η απορρόφηση της Ρ. Αθήναι
Όπως και στη γ.σ της Ράδιο Αθήναι έτσι και κατά την επαναληπτική γ.σ της Κωτσόβολος δεν συζητήθηκε το θέμα, το οποίο αφορά στη συγχώνευση των δύο εταιριών, δεδομένου ότι ύστερα από την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν μέτοχοι της Ράδιο Αθήναι (3,35%), το δικαστήριο, με προσωρινή διάταξη, αναφέρει ότι το θέμα της συγχώνευσης δεν μπορεί να συζητηθεί μέχρι να ληφθεί η οριστική απόφαση.

Κατά τη διάρκεια της γ.σ αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας με τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑΑ στις 26/7. Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει στο διάστημα 26/8 – 31/8.

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της εισηγμένης, σύμφωνα με τη διοίκηση, το επτάμηνο οι πωλήσεις έχουν υποχωρήσει 2%, έναντι πτώσης 16% κατά το α’ τρίμηνο.



Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Β. Φουρλή, πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρίας, σε ετήσιο επίπεδο αναμένεται εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, αλλά και σε σχέση με την ευρύτερη αγορά.

Οσον αφορά στην αλυσίδα καταστημάτων One Way, οι ζημιές των οποίων επέδρασαν αρνητικά στον ενοποιημένο ισολογισμό, ο κ. Φουρλής επεσήμανε ότι μέχρι τέλος του έτους θα λειτουργούν σημεία πώλησης με τη μορφή shop in shop στα καταστήματα Κωτσόβολος και δεν θα υπάρχουν καθόλου ανεξάρτητα καταστήματα.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε, η αναδιοργάνωση στα Οne Way έχει ένα πολύ μεγάλο κόστος το οποίο θα βαρύνει την τρέχουσα χρήση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v