Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρ. Αθήναι: Αναβάλλεται η συγχώνευση με Κωτσόβολο

Σε επόμενη γ.σ. θα συζητηθεί η απορρόφηση του Ράδιο Αθήναι από τον Κωτσόβολο, όπως ανακοινώθηκε στη γ.σ. της πρώτης, καθώς βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η δικαστική επίλυση του θέματος στην οποία προσέφυγαν μέτοχοι της μειοψηφίας. Επίσης, το 10% των μετόχων θα ζητήσει ακύρωση της γ.σ. αλλά και διαχειριστικό έλεγχο. Η εταιρία θα διανείμει μέρισμα 0,02 ευρώ.

Ρ. Αθήναι: Αναβάλλεται η συγχώνευση με Κωτσόβολο
Δεν τέθηκε τελικά προς συζήτηση το θέμα της συγχώνευσης της Ράδιο Αθήναι με την Κωτσόβολος, κατά τη διάρκεια της πρώτης επαναληπτικής γ.σ. της Ράδιο Αθήναι.

Όπως ανέφερε ο Β. Φουρλής, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της εισηγμένης, ο λόγος έγκειται στο γεγονός, ότι ύστερα από την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν μέτοχοι της Ράδιο Αθήναι (ποσοστό 3,35%) εκδόθηκε προσωρινή διάταξη του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία τα θέματα της συγχώνευσης δεν μπορούν να συζητηθούν στη γ.σ., μέχρι να ληφθεί η οριστική απόφαση.

Σημαντικό είναι πάντως, ότι στην αρχή της γ.σ. μέτοχοι που αντιπροσώπευαν το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, ζήτησαν μέσω εκπροσώπου την αναβολή της, με την αιτιολογία ότι δεν δόθηκαν οι κατάλληλες διατυπώσεις δημοσιότητας της γ.σ.

Ως εκ τούτου, όπως επεσήμαναν οι ίδιοι μέτοχοι, μετά την ολοκλήρωση της γ.σ. θα προχωρήσουν σε αγωγή για την ακύρωσή της.

Κατά τη διάρκεια της γ.σ αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών με τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑΑ στις 26/7, ενώ η καταβολή του θα γίνει μεταξύ 26/8 – 31/8.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης - υποβολή οικονομικών καταστάσεων, απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και ελεγκτών και εκλογή νέου Δ.Σ. – σημειώνεται, ότι εγκρίθηκαν με ποσοστό 83,9%, ενώ όσον αφορά στην έγκριση των οικονομικών καταστάσεων, ποσοστό περίπου 10% ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο.

Τέλος, για το επτάμηνο του 2002 η εταιρία αναμένει μείωση πωλήσεων 1,7%, έναντι πτώσης 15% στο α’ τρίμηνο, ενώ όπως τόνισε ο κ. Φουρλής, σε επίπεδο έτους, οι πωλήσεις θα είναι αυξημένες σε σχέση με το 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v