Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιntracom: Σε λειτουργία σύστημα για το ΤΤ

Σε πλήρη λειτουργία σε 135 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα τέθηκε από τις αρχές Οκτωβρίου το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η INTRACOM IT SERVICES υλοποίησε και παρέδωσε το συνολικό έργο μελέτης και υλοποίησης ΟΠΣ που στηρίζεται στο τραπεζικό της πακέτο PROFITS® προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ιntracom: Σε λειτουργία σύστημα για το ΤΤ
Σε πλήρη λειτουργία σε 135 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα τέθηκε από τις αρχές Οκτωβρίου το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η INTRACOM IT SERVICES υλοποίησε και παρέδωσε το συνολικό έργο μελέτης και υλοποίησης ΟΠΣ που στηρίζεται στο τραπεζικό της πακέτο PROFITS® προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το έργο, που ανατέθηκε στην INTRACOM IT SERVICES κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, ανέρχεται στα € 11 εκατ. περίπου και υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις.

Η πρώτη περιελάμβανε τη μελέτη σχεδιασμού του ΟΠΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (λογική και φυσική αρχιτεκτονική, απαιτήσεις τεχνολογικής υποδομής, ασφάλειας, επικοινωνιών, εκπαίδευσης κλπ).

Η δεύτερη φάση αφορούσε στην υλοποίηση ολοκληρωμένης λύσης λογισμικού τραπεζικών εφαρμογών, βασισμένης στο PROFITS® που καλύπτει το πλήρες φάσμα εργασιών στα καταστήματα και στις κεντρικές υπηρεσίες του οργανισμού, στο BTS Vision σύστημα διαχείρισης διαθεσίμων καθώς και στο σύστημα διαχείρισης ATM / POS και καρτών.

Το νέο ΟΠΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αποτελεί ένα πελατοκεντρικό τραπεζικό σύστημα πληροφορικής, το οποίο θα συμβάλει ριζικά στον εκσυγχρονισμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στην ποιοτική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πελατών του, καθώς υποστηρίζει το σύνολο των λιανικών και επιχειρησιακών τραπεζικών προϊόντων που προσφέρονται σήμερα στην αγορά, διασφαλίζει γρήγορη δημιουργία νέων τραπεζικών προϊόντων, εξασφαλίζει 24ωρη real-time λειτουργία, ασφάλεια στις συναλλαγές καταστημάτων και ηλεκτρονικών καναλιών και σύγχρονες πρακτικές relationship banking.

Παράλληλα, παρέχει ευελιξία στη συνεργασία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με τα 800 συνεργαζόμενα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ, προσφέροντας τη δυνατότητα εκτέλεσης συναλλαγών για κάθε είδος τραπεζικού προϊόντος από τα δίκτυα των δύο οργανισμών.

Η κλιμακωτή και επεκτάσιμη αρχιτεκτονική του νέου συστήματος καλύπτει τόσο τις σημερινές, όσο και τις μελλοντικές ανάγκες του Οργανισμού.

Σε συνδυασμό με τα υποσυστήματα του PROFITS®, η INTRACOM IT SERVICES εγκατέστησε και το ολοκληρωμένο σύστημα BTS Vision για τις ανάγκες Διαχείρισης Διαθεσίμων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς και πρόσθετες εφαρμογές λογισμικού (διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, σύστημα εξυπηρέτησης χρηστών help desk, κ.α.). Παράλληλα, η εταιρία από τον Ιούνιο του 2004 παρείχε και όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες εγκατάστασης, μετάπτωσης δεδομένων, εκπαίδευσης του συνόλου του προσωπικού του Οργανισμού και υποστήριξης λειτουργίας του νέου συστήματος.

Τέλος, η INTRACOM IT SERVICES ολοκλήρωσε και το σχεδιασμό των νέων επιχειρησιακών διαδικασιών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, διασφαλίζοντας την πλήρη εναρμόνισή τους με το νέο πληροφοριακό σύστημα.

Ο κ. Δημήτρης Πλαγιάννης, Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών & Επιχειρησιακών Λύσεων της INTRACOM IT SERVICES δήλωσε: ”Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ολοκλήρωση του μεγάλου και σύνθετου αυτού έργου που αποτελεί ορόσημο στην πορεία ανάπτυξής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η επιτυχής ένταξη όλων των υποσυστημάτων του PROFITS® σε πλήρη λειτουργία εξασφαλίζει για τον Οργανισμό ένα άρτιο και σύγχρονο τραπεζικό περιβάλλον εργασίας. Το έργο είναι αποτέλεσμα ουσιαστικής και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των στελεχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Τραπεζικού Τομέα της εταιρίας μας.”

Με τις μακρόχρονες επενδύσεις και τη συνέπεια της στρατηγικής της στον τραπεζικό χώρο, η INTRACOM IT SERVICES έχει καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους integrators σε συστήματα πληροφορικής για τράπεζες στη Ν.Α. Ευρώπη, με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στην υλοποίηση μεγάλων έργων.

Στους πελάτες της περιλαμβάνονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή (Εθνική Τράπεζα, Societe Generale – Geniki Bank, ΕFG Eurobank, Αγροτική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα Κύπρου, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Bank of Valletta, APS Bank, Arab Bank, κλπ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v