Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαϊκή: Στο 13,76% αύξησε το ποσοστό της η Marfin

Με εντατικούς ρυθμούς αυξάνει τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Λαϊκής Τράπεζας, η Marfin Financial Group. Με τις τελευταίες αγορές, το ποσοστό συμμετοχής της στο κεφάλαιο της κυπριακής τράπεζας έφθασε το 13,76%.

Λαϊκή:  Στο 13,76% αύξησε το ποσοστό της η Marfin
Με εντατικούς ρυθμούς αυξάνει τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Λαϊκής Τράπεζας, η Marfin Financial Group. Οπως μεταδίδει το site Stockwatch, με τις τελευταίες αγορές, το ποσοστό συμμετοχής της στο κεφάλαιο της κυπριακής τράπεζας έφθασε το 13,76%.

Οι αγορές πακέτων από τη Marfin βρίσκονται σε συνάρτηση με την άδεια που έδωσε η Κεντρική Τράπεζα, με την οποία επιτρέπεται στον ελλαδικό όμιλο να κατέχει μέχρι και το 19,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Λαϊκής, αναφέρει το Stockwatch.

Η Marfin αγόρασε από τις 2/10 μέχρι και χθες συνολικά 4,4 εκατ. μετοχές της Λαϊκής με συνολική αξία £13,9 εκατ. Χθες το πακέτο της Marfin αφορούσε 929,585 μετοχές της κυπριακής τράπεζας στην τιμή των £3,457.

Η αναβαθμισμένη παρουσία της Marfin στο μετοχικό κεφάλαιο της κυπριακής τράπεζας κινείται στα πλαίσια της στρατηγικής που έχει εξαγγείλει ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου και μεγαλομέτοχος του τραπεζικού οργανισμού, Ανδρέας Βγενόπουλος. Στις 16 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της συνέλευσης του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Αντιπρόεδρος της Marfin ενημέρωσε τα μέλη ότι η Κεντρική Τράπεζα έχει ήδη δώσει άδεια στη Marfin να αυξήσει τη συμμετοχή της στη Λαϊκή σε ποσοστό μέχρι 19%.

Χθες η μετοχή της Λαϊκής Τράπεζας μονοπώλησε εκ νέου το ενδιαφέρον των επενδυτών. Κατέγραψε εμπορευσιμότητα 52% και έκλεισε αμετάβλητη στις £3,48.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v