Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΑΤΠΕ: ”Ο ΟΤΕ αγνοεί αποφάσεις ΕΕΤΤ” (update)

Έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε το προεδρείο του ΣΑΤΠΕ στα γραφεία της ΕΕΤΤ με ανώτατα στελέχη της ΕETT, επιβεβαιώθηκε η μη εφαρμογή από την πλευρά του ΟΤΕ της από 19/10 απόφασής της, σύμφωνα με την οποία όφειλε από την πρώτη στιγμή ισχύος της απόφασης να επαναφέρει σε λειτουργία τα κυκλώματα της Telepassport στο 60% και αντιστοίχως η Telepassport να εκπληρώσει εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος κατάθεση εγγυητικής επιστολής. Τι απαντά ο ΟΤΕ.

ΣΑΤΠΕ: ”Ο ΟΤΕ αγνοεί αποφάσεις ΕΕΤΤ” (update)
Σαφή θέση υπέρ της Telepassport στη διαμάχη της με τον ΟΤΕ γύρω από την εφαρμογή της απόφασης της ΕΕΤΤ λαμβάνει ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων Ελλάδος (ΣΑΤΠΕ).

Έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε το απόγευμα της 23/10/2006 το προεδρείο του ΣΑΤΠΕ στα γραφεία της ΕΕΤΤ με ανώτατα στελέχη της ΕETT, επιβεβαιώθηκε η μη εφαρμογή από την πλευρά του ΟΤΕ της από 19/10 απόφασής της ΕΕΤΤ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ, ο ΟΤΕ όφειλε από την πρώτη στιγμή ισχύος της απόφασης, δηλαδή από το απόγευμα της 19/10, να επαναφέρει σε λειτουργία τα κυκλώματα της Telepassport στο 60% και αντιστοίχως η Telepassport να εκπληρώσει εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος κατάθεση εγγυητικής επιστολής.

Τα γεγονότα αυτά οδηγούν ξεκάθαρα στο συμπέρασμα ότι ο ΟΤΕ:

• Αγνοεί και προκλητικά δεν εφαρμόζει τις επίσημες αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

• Επιβάλλει με κάθε τρόπο και συντηρεί τον μονοπωλιακό του χαρακτήρα, αντίθετα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Ο ΣΑΤΠΕ θεσμικά καταδικάζει κάθε τέτοια πρακτική, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για την απουσία οποιασδήποτε αποτελεσματικής παρέμβασης των αρμόδιων αρχών και της Πολιτείας, προκειμένου ο ΟΤΕ να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Επιτροπής, τονίζοντας παράλληλα το λυπηρό του γεγονότος ότι τη στιγμή που καταβάλλεται μια προσπάθεια εξορθολογισμού της αγοράς, κάτι που και ο ίδιος ο ΟΤΕ επιδιώκει, γυρίζουμε πίσω στην ”γκρίζα εποχή”.

Ο ΣΑΤΠΕ τονίζει παράλληλα ότι δεν λαμβάνει θέση επί της όποιας εμπορικής ή οικονομικής διαφοράς των εταιριών, αλλά επί του τρόπου χειρισμού του ΟΤΕ επί της αποφάσεως της ΕΕΤΤ.

---H ανακοίνωση - απάντηση του ΟΤΕ

Σχετικά με τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στο Δελτίο Τύπου του ΣΑΤΠΕ που κυκλοφόρησε σήμερα, ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι:

Α) ”Ανώτατα στελέχη της Ε.Ε.Τ.Τ.”, τα οποία κρίνουν και καταδικάζουν τον ΟΤΕ χωρίς να ακολουθήσουν την νόμιμη διαδικασία ακροάσεων, προέρχονται προφανώς από κέντρα τα οποία έχουν προσωπικές απόψεις, προκαταλήψεις και συμφέροντα.

Β) Η λειτουργία της Ε.Ε.Τ.Τ. είναι συλλογική και οι αποφάσεις της λαμβάνονται σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν. 3341/2006. Επιπλέον, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 955/2003 απόφαση του ΣτΕ, μεμονωμένα μέλη της Ε.Ε.Τ.Τ. δεν μπορούν να εκδώσουν μονοπρόσωπες αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους πράξεις είναι ανυπόστατες, δεν είναι εκτελεστές, έχουν όμως ιδιαίτερη σημασία γιατί αποδεικνύουν την πρόθεση του συντάκτη.

Γ) Αποτελεί περίεργη σύμπτωση η διασπορά τέτοιων ειδήσεων και η κυκλοφορία σχετικών ερμηνειών από μη αρμόδια όργανα, τη στιγμή που εκκρεμεί δικαστική κρίση περί της απόφασης της Ε.Ε.Τ.Τ. από το Πρωτοδικείο Αθηνών (Ασφαλιστικά Μέτρα) μετά από προσφυγή της TELEPASSPORT. Προσπάθειες επηρεασμού του δικαστηρίου από συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων με παραθεσμικό μανδύα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές στα πλαίσια ευνομούμενης πολιτείας.

Δ) Ο ΟΤΕ ζητά η ολομέλεια της Ε.Ε.Τ.Τ. να τοποθετηθεί επί των ζητημάτων αυτών, όπως και επί των αρμοδιοτήτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v