Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3Ε: Με εξωτερικούς συνεργάτες η διανομή στη Θεσσαλονίκη

Λαμβάνοντας επιπλέον μπόνους αποχωρούν οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με πηγές τις εταιρείες τους έγιναν τέσσερις προτάσεις ώστε να αναλάβουν αυτοί την διανομή των προϊόντων.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
3Ε: Με εξωτερικούς συνεργάτες η διανομή στη Θεσσαλονίκη

Σε αλλαγή του τρόπου διακίνησης των προϊόντων της στη Θεσσαλονίκη, κατά τα πρότυπα του μοντέλου που εφαρμόζει εδώ και χρόνια στην υπόλοιπη Ελλάδα, προχωρά η Coca-Cola Τρία Έψιλον. Στο πλαίσιο αυτό, η διακίνηση των προϊόντων της εταιρείας και στη Θεσσαλονίκη θα γίνεται πλέον μέσω εξωτερικών συνεργατών (Φορτηγά Δημόσιας Χρήσης - ΔΧ).

Σε ότι αφορά στους 33 εργαζόμενους που απασχολούνται στο τμήμα διακίνησης της Θεσσαλονίκης, απολύονται λαμβάνοντας, όπως ανέφεραν στο Euro2day.gr πηγές από την εταιρεία, πέρα από τη νόμιμη αποζημίωση και επί πλέον bonus, το ποσό το οποίου ποικίλει ανάλογα με το χρόνο εργασίας, οικογενειακή κατάσταση, κ.α.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα τελευταία δύο χρόνια η εταιρεία έχει καταθέσει 4 προτάσεις για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, ανάμεσα στις οποίες ήταν να συνεχίσουν οι οδηγοί και βοηθοί οδηγοί της Θεσσαλονίκης τη συνεργασία τους με την Coca-Cola Τρία Έψιλον αφού τους παραχωρηθεί δωρεάν η κυριότητα των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας της, προκειμένου με αυτά να αναλάβουν εκείνοι – ως ανεξάρτητοι επιτηδευματίες- τη διανομή των προϊόντων, είτε ιδρύοντας ατομική εταιρεία (Φορτηγά Δημοσίας Χρήσης), είτε μέσω τρίτης εταιρείας που θα ίδρυαν όλοι μαζί.

Σύμφωνα με τους ίδιους στην τελευταία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης (Μάρτιος 2013), η εταιρεία προσέφερε επιπλέον από τα παραπάνω στους εργαζόμενους στο τμήμα διανομής δωρεάν όλες τις αναγκαίες επισκευές και τεχνικές αναβαθμίσεις των φορτηγών, οι οποίες θα καθιστούσαν την εργασία τους πιο εύκολη και αποτελεσματική και, επιπροσθέτως, αναλάμβανε να καλύψει οικονομικά και όλες τις νομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα προέκυπταν από αυτή την αλλαγή (κόστος για την ίδρυση ατομικής εταιρείας, κάλυψη κόστους έκδοσης αδειών δημόσιας χρήσης κ.λπ.).

Τέλος, η εταιρεία προσέφερε διασφάλιση εργασίας μέσα από τριετές ή πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρεία για τη διανομή των προϊόντων της στη Βόρεια Ελλάδα. Όλες οι προτάσεις αυτές, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, απορρίφθηκαν χωρίς καμία αιτιολογία από το σωματείο των εργαζομένων και το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανό τους (ΠΟΕΕΠ).

Στην επίσης ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνεται «η εταιρεία έχει λάβει μέριμνα για να διασφαλίσει τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους 33 εργαζόμενους που απασχολούνται στο τμήμα διακίνησης της Θεσσαλονίκης. Η αλλαγή αυτή στον τρόπο διακίνησης των προϊόντων της, δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η εταιρεία έλαβε την απόφαση αυτή μετά την υλοποίηση μελετών και αναλύσεων της αγοράς που πραγματοποιήθηκαν υπό το πρίσμα των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν και με γνώμονα πάντα τη στρατηγική της επιλογή να διατηρήσει ισχυρή και σταθερή παρουσία στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v