Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Ενδιαφέρον για εξαγορά στην πΓΔΜ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξαγορά της Komercijalna Banka, μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην ΠΓΔΜ, εκδηλώνει η ελληνική Alpha Bank. Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της Alpha Bank, η τράπεζα θα υποβάλει μέχρι τέλος του μήνα μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του 57% της Komercijalna Banka.

Alpha Bank: Ενδιαφέρον για εξαγορά στην πΓΔΜ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξαγορά της Komercijalna Banka, μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην ΠΓΔΜ, εκδηλώνει η ελληνική Alpha Bank.

Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της Alpha Bank, η τράπεζα θα υποβάλει μέχρι το τέλος του μήνα μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του 57% της Komercijalna Banka, μετά τη γνωστοποίηση από την πλευρά της τελευταίας ότι προτίθεται να παραχωρήσει το ποσοστό αυτό σε ξένο τραπεζικό όμιλο.

Έτερος διεκδικητής της Komercijalna Banka εμφανίζεται η γαλλική Societe Generale, ενώ ενδιαφέρον φέρεται να εκδηλώνουν και ορισμένες ακόμη ξένες τράπεζες.

Η Komercijalna Banka έχει δίκτυο σε όλη την ΠΓΜΔ, αποτελούμενο από 40 καταστήματα. Είναι η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα στην ΠΓΔΜ και δεύτερη σε ίδια κεφάλαια, μετά τη Stopanska Banka (η οποία έχει εξαγοραστεί από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας) και η πρώτη σε αποδόσεις.

Η Alpha Bank στην ΠΓΔΜ, θεωρείται τράπεζα μεσαίου μεγέθους. Διαθέτει οχτώ καταστήματα και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να εγκαινιάσει ακόμη δύο. Σε περίπτωση που αποκτήσει την Komercijalna Banka θα ισχυροποιήσει αισθητά τη θέση της στον τραπεζικό τομέα στην ΠΓΔΜ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v