Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαϊκή: Παρέμβαση ΚΤ Κύπρου σε κόντρα με Λαζαρίδη

Τα στοιχεία που προκάλεσαν τον ”πόλεμο” ανακοινώσεων ανάμεσα στην υπό σχηματισμό Marfin Popular Bank και τον πρώην επικεφαλής της Λαϊκής κ. Κ. Λαζαρίδη ζητά να εξετάσει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, στοιχείο που ουσιαστικά υποχρεώνει τον τελευταίο να δώσει τα έγγραφα που επικαλέστηκε.

Λαϊκή: Παρέμβαση ΚΤ Κύπρου σε κόντρα με Λαζαρίδη
Τα στοιχεία που προκάλεσαν τον ”πόλεμο” ανακοινώσεων ανάμεσα στην υπό σχηματισμό Marfin Popular Bank και τον πρώην επικεφαλής της Λαϊκής κ. Κ. Λαζαρίδη, ζητά να εξετάσει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, όπως προκύπτει από σημερινή ανακοίνωσή της.

Κατόπιν της ανακοίνωσης αυτής αναμένεται ότι ο κ. Λαζαρίδης θα υποχρεωθεί πλέον να παρουσιάσει το έγγραφο που επικαλέστηκε (χωρίς όμως να έχει παρουσιάσει) ισχυριζόμενος απόπειρα χρηματισμού του ώστε να συναινέσει στην ”υφαρπαγή της Λαϊκής, πίσω απο τις πλάτες των μετόχων της”.

Σε απάντηση αυτών των ισχυρισμών χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΑΡΦΙΝ Α. Βγενόπουλος, μεταξύ άλλων, προκάλεσε τον κ. Λαζαρίδη να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το έγγραφο που επικαλείται, πράγμα που δεν συνέβη καθώς ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι θα καταθέσει το έγγραφο μόνο ενώπιον δικαστηρίου.

Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε πως ο διοικητής της έχει ήδη δώσει γραπτές οδηγίες στον προϊστάμενο της αρμόδιας Διεύθυνσης Ρυθμίσεως και Εποπτείας Τραπεζικών Ιδρυμάτων να προβεί σε διερεύνηση του θέματος και να ζητήσει, τόσο από τους κυρίους Κ. Λαζαρίδη και Α. Βγενόπουλο τεκμηρίωση των ισχυρισμών ή και κατηγοριών που έχουν εκατέρωθεν προβληθεί και να του υποβάλει σχετική έκθεση.

Το τραπεζικό ίδρυμα της μεγαλονήσου έχει υποβάλει παρόμοιο αίτημα και προς την Εποπτική Υπηρεσία της Λαϊκής Τράπεζας.

Από πολλούς η παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας θεωρήθηκε επιβεβλημένη, αφού η ένταση μεταξύ των δύο ανδρών κλιμακώνεται ραγδαία, ενώ ο αντιπρόεδρος της Marfin Popular Bank, κ. Α. Ανδρέας Βγενόπουλος έχει ήδη ανακοινώσει πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Λαζαρίδη, αμφισβητώντας την εγκυρότητα εγγράφου που ο τελευταίος ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή του.

Στο μεταξύ σήμερα στις 16:00 ξεκινά η γενική συνέλευση των μετόχων της Λαϊκής προκειμένου να εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να προχωρήσουν οι Δημόσιες Προσφορές για τη συνένωση των Λαϊκή-Εγνατία- Μarfin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v