Delhaize: Δημιουργεί ΑΒ στη Ρουμανία

Έναν νέο τύπο καταστήματος που πουλά μόνο κατεψυγμένα προϊόντα δημιούργησε ο βελγικός όμιλος Delhaize στη Ρουμανία. Στην Ελλάδα, μέσω της AB, προωθεί μικρά καταστήματα σε πρατήρια της Shell.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Delhaize: Δημιουργεί ΑΒ στη Ρουμανία

Το δικό τους ΑΒ απέκτησαν οι Ρουμάνοι. Πριν από λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 25 Σεπτεμβρίου, η Mega Image, θυγατρική του βελγικού ομίλου Delhaize, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της ΑΒ Βασιλόπουλος, εγκαινίασε έναν νέο τύπο καταστήματος, το AB Cool Food.

Το νέο concept καταστήματος, που λειτουργεί στην Ion Mihalache Boulevard στο Βουκουρέστι, πουλά αποκλειστικά κατεψυγμένα τρόφιμα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το ΑΒ Cool Food διαθέτει περίπου 600 κωδικούς προϊόντων, όπως κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, προϊόντα με βάση το κρέας, έτοιμα γεύματα, γλυκά, παγωτά κ.ά. Τα περισσότερα είναι προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Το συγκεκριμένο concept καταστήματος αναπτύσσεται μέχρι στιγμής μόνο στη Ρουμανία, αν και παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν το μοντέλο αυτό να εξαχθεί και σε άλλες αγορές όπου έχει δραστηριότητα ο βελγικός όμιλος. Αυτό έγινε στο παρελθόν και με άλλους τύπους καταστήματος, όπως τα Lion Food Store, σήμα το οποίο στην Ελλάδα δεν περπάτησε.

Και μια και ο λόγος για την Ελλάδα, εδώ και λίγες εβδομάδες λειτουργεί το πρώτο κατάστημα ΑΒ Shop & Go, μέσα σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματικός βραχίονας του βελγικού ομίλου στη χώρα, η ΑΒ Βασιλόπουλος, προχώρησε σε συνεργασία με την Coral δικαιούχο των σημάτων Shell στην Ελλάδα. Ο μεσοπρόθεσμος στόχος είναι να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του έτους ακόμη 2-3 τέτοια σημεία σε αντίστοιχα πρατήρια υγρών καυσίμων της Shell.

Το συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εκτείνεται σε 85 τ.μ. και διαθέτει περισσότερους από 1.000 κωδικούς διαφόρων κατηγοριών, όπως οπωροκηπευτικά, γαλακτοκομικά, τυριά και αλλαντικά, προϊόντα κάβας και παγάκια, απορρυπαντικά, χαρτικά, είδη ατομικής υγιεινής κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v