Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Πώς σχολιάζει τις δηλώσεις Λαζαρίδη

Κατά των χθεσινών δηλώσεων του κ. Κ. Λαζαρίδη στρέφεται με ανακοίνωσή της προς το Χ.Α. η Marfin, κάνοντας λόγο για απόπειρα ”δημιουργίας εντυπώσεων” εν όψει και της έκδοσης πορίσματος που ερευνά τα πεπραγμένα και τις δραστηριότητες του απελθόντος από τη Λαϊκή Τραπεζικού στελέχους.

Marfin: Πώς σχολιάζει τις δηλώσεις Λαζαρίδη
Για ”οργανωμένο σχέδιο” το οποίο όμως δεν πρόκειται να επηρεάσει τον σχεδιασμό του ομίλου κάνει λόγο η διοίκηση του ομίλου της Marfin σχολιάζοντας σε ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο τις χθεσινές δηλώσεις του απελθόντος από τη Λαϊκή στελέχους, κ. Κίκη Λαζαρίδη.

Ο αντιπρόεδρος του ομίλου κ. Α. Βγενόπουλος στήριξε τη βεβαιότητα για την απρόσκοπτη εξέλιξη του εγχειρήματος στο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων της Λαϊκής τάσσεται υπέρ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που προτείνει το Δ.Σ και υπέρ της δημιουργίας της MARFIN POPULAR BANK”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ενημερώνουμε τους μετόχους μας και το επενδυτικό κοινό ότι ο πρώην πρόεδρος της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ κ. Κίκης Λαζαρίδης, ο οποίος απομακρύνθηκε πρόσφατα από το Δ.Σ. της εταιρίας, προέβη χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Κύπρο αναφερόμενος κατά της υπό εξέλιξη τριπλής συγχώνευσης και κατά του διευθύνοντος συμβούλου της MARFIN F.G. προσωπικά με ανυπόστατες κατηγορίες και επιχειρήματα.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΛΑΪΚΗΣ εξέδωσε άμεσα την ακόλουθη ανακοίνωση την οποία ανέγνωσε προς τους δημοσιογράφους το μέλος του Δ.Σ. και μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της ΛΑΪΚΗΣ κ. Πλάτων Λανίτης:

”Το διοικητικό συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας ομόφωνα καταδικάζει και διαψεύδει τις σημερινές δηλώσεις του κ. Κ. Λαζαρίδη που προφανώς έγιναν για δημιουργία εντυπώσεων πριν από την έκδοση του πορίσματος της Επιτροπής Ελέγχου που ερευνά τα πεπραγμένα και τις δραστηριότητές του.

Επειδή σειρά εγγράφων και μαρτύρων αποδεικνύουν το αβάσιμο των κατηγοριών του κ. Λαζαρίδη, το διοικητικό συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας είναι αποφασισμένο να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των μετόχων και των εργαζομένων της τράπεζας με κάθε νόμιμο τρόπο”.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο εν όψει της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ που καλείται να εγκρίνει μεταξύ άλλων την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα υλοποιήσει τις διαδικασίες της δημιουργίας της MARFIN POPULAR BANK ο διευθύνων σύμβουλος της MARFIN F.G. κ. Α. Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Παρακολουθούμε την εξέλιξη ενός καλά οργανωμένου σχεδίου που με ασυνήθεις τακτικές και πρακτικές στοχεύει να δημιουργήσει εντυπώσεις εν όψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Οι πράξεις αυτές δεν μπορούν να δημιουργήσουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα στον σχεδιασμό του ομίλου μας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων της ΛΑΪΚΗΣ τάσσεται υπέρ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που προτείνει το Δ.Σ και υπέρ της δημιουργίας της MARFIN POPULAR BANK”.

-->Οι χθεσινές ανακοινώσεις

Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις του κ. Κίκη Λαζαρίδη καταδικάστηκαν ομόφωνα χθες από το διοικητικό συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας.

Στην ανακοίνωση του, το διοικητικό συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας ανέφερε ότι οι δηλώσεις Λαζαρίδη ”προφανώς έγιναν για δημιουργία εντυπώσεων, πριν από την έκδοση του πορίσματος της Επιτροπής Ελέγχου, που ερευνά τα πεπραγμένα και τις δραστηριότητες του”.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται και τα εξής: ”Επειδή σειρά εγγράφων και μαρτύρων αποδεικνύουν το αβάσιμο των κατηγοριών του κ. Λαζαρίδη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας είναι αποφασισμένο να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των μετόχων και των εργαζομένων της Τράπεζας με κάθε νόμιμο τρόπο”.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Marfin και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας, Ανδρέας Βγενόπουλος χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες Λαζαρίδη ότι ζήτησε κατάλογο με τις αμοιβές των δημοσιογράφων, οι οποίοι καλύπτουν το οικονομικό ρεπορτάζ, και ότι προσπάθησε να δώσει χρήματα στον κ. Λαζαρίδη για την αγορά της Λαϊκής από τη Marfin.

Ο κ. Βγενόπουλος αμφισβήτησε τη γνησιότητα του εγγράφου, που επικαλέστηκε ο κ. Λαζαρίδης, και τον προκάλεσε να το δώσει στη δημοσιότητα.

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Λαζαρίδη ότι προσπαθεί να ”σπιλώσει και να εμποδίσει” την προώθηση της συγχώνευσης της Λαϊκής Τράπεζας με τη Marfin και την Εγνατία Τράπεζα.

O κ. Βγενόπουλος υπέδειξε στον κ. Λαζαρίδη να περιμένει το πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου και ”να αναμένει τις συνέπειες του νόμου για τα όσα είπε και για τις οικονομικές ευθύνες των πεπραγμένων του”.

Καταλήγοντας, ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι το ήθος, τόσο το δικό του όσο και του κ. Λαζαρίδη, θα κριθεί στα δικαστήρια.

Εξάλλου, σήμερα, στις εκατέρωθεν καταγγελίες επενέβη και η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, όπως αναφέρει το site Stockwatch.

Το δημοσίευμα επικαλείται σημερινή ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο διοικητής της τραπεζικής εποπτικής αρχής έχει δώσει γραπτές οδηγίες στον Προϊστάμενο της αρμόδιας Διεύθυνσης Ρυθμίσεως και Εποπτείας Τραπεζικών Ιδρυμάτων να προβεί σε διερεύνηση του θέματος και να ζητήσει, τόσο από τους κυρίους Κ. Λαζαρίδη και Α. Βγενόπουλο, όσο και από την Εποπτική Υπηρεσία της Λαϊκής Τράπεζας, στοιχεία, πληροφορίες και τεκμηρίωση των ισχυρισμών ή και κατηγοριών που έχουν εκατέρωθεν προβληθεί και να του υποβάλει σχετική έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v