Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόλεμος ανακοινώσεων ΟΤΕ-Telepassport (update)

Παραπλανητική χαρακτηρίζει ο ΟΤΕ την σημερινή ανακοίνωση της Telepassport τονίζοντας παράλληλα ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του. Τι απαντά η Telepassport σε νεότερη ανακοίνωσή της.

Πόλεμος ανακοινώσεων ΟΤΕ-Telepassport (update)
Παραπλανητική χαρακτηρίζει ο ΟΤΕ την σημερινή ανακοίνωση της Telepassport τονίζοντας παράλληλα ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Οπως αναφέρει ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του, με στόχο την ορθή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και της αγοράς σχετικά με τη διακοπή της διασύνδεσής του ΟΤΕ με την εταιρία Telepassport, ο ΟΤΕ παραθέτει αυτούσιο το πλήρες κείμενο της προσωρινής διαταγής που εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων:



”Η εταιρεία Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.) υποχρεώνεται να αποκαταστήσει τα κυκλώματα της εταιρείας TELEPASSPORT HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ -ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ στο ποσοστό 60% της λειτουργίας τους, στο οποίο λειτουργούσαν πριν την ανακοίνωση του Ο.Τ.Ε. της 18.10.2006, με την οποία ανακοίνωνε ο Ο.Τ.Ε. τη διακοπή της λειτουργίας των κυκλωμάτων της TELEPASSPORT σε ποσοστό 85%.

Η προσωρινή διάταξη αυτή ισχύει υπό τον εξής όρο. Ότι η εταιρεία TELEPASSPORT, εντός 15 ημερών από σήμερα, θα εκδώσει και θα προσκομίσει στον Ο.Τ.Ε. εγγυητική επιστολή, υπολογιζόμενη στο ήμισυ του ποσού που σύμφωνα με την από Αυγούστου 2005 σύμβαση διασύνδεσης μεταξύ τους και σύμφωνα με τον αλγόριθμο τύπο που περιλαμβάνεται εκεί θα όφειλε να εκδώσει σε αντικατάσταση της ήδη καταπεσούσας εγγυητικής επιστολής.

Επιπρόσθετος όρος είναι ότι εντός μηνός από σήμερον η εταιρεία TELEPASSPORT θα εκδώσει και προσκομίσει στον ΟΤΕ εγγυητική επιστολή ισόποση με το υπόλοιπο ήμισυ του ποσού.”

Yπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η Telepassport υποστηρίζει ότι ο ΟΤΕ ”συνεχίζει να αυθαιρετεί και εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται με τη ρητή προσωρινή διαταγή που εξέδωσε η ΕΕΤΤ την Πέμπτη 19/10/2006, η οποία όριζε την άμεση ενεργοποίηση των κυκλωμάτων της Telepassport σε ποσοστό 60%”.

---Η νέα ανακοίνωση - απάντηση της Telepassport

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΟΤΕ περί δήθεν παραπλανητικής ανακοίνωσης της Telepassport η εταιρία μας ενημερώνει για τα εξής:

- Ο ΟΤΕ επιχειρεί με αθέμιτες κινήσεις εντυπωσιασμού να επηρεάσει την κοινή γνώμη

- Παραθέτει μεν αυτούσιο το κείμενο της προσωρινής διαταγής της ΕΕΤΤ, το οποίο επομένως και αποδέχεται, δεν εξηγεί όμως γιατί επιμένει να αρνείται να συμμορφωθεί με το σκέλος που τον αφορά περί ανοίγματος των γραμμών.

- Επιπλέον παραμένει το ερώτημα γιατί ο ΟΤΕ, ο οποίος από την Πέμπτη 19/10 αρνείται ότι έχει λάβει γνώση της απόφασης της ΕΕΤΤ σήμερα την παραθέτει στη σχετική ανακοίνωσή του.

Η Διοίκηση του ΟΤΕ παραμένει έκθετη από το γεγονός ότι την Πέμπτη 19/10 από 17:30 έως 22:00, αποκατέστησε βάσει της απόφασης της ΕΕΤΤ τη λειτουργία των κυκλωμάτων της Telepassport στο προ της 17/10 επίπεδο και την επόμενη διέκοψε εκ νέου τη λειτουργία τους, προφασιζόμενη μη επίγνωση της απόφασης της ΕΕΤΤ!

Η εταιρία μας επιθυμεί να ενημερώσει ότι είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου προκειμένου να θέσει υπόψη του όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις αντιφατικές και καταχρηστικές πράξεις του ΟΤΕ οι οποίες έχουν τεθεί υπόψη και αναμένουμε την κρίση των αρμόδιων αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v