Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hellas Sat: 700 εκατομμύρια δολάρια επενδύουν οι Άραβες

Οι Άραβες αγοραστές του Hellas Sat σχεδιάζουν επένδυση ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να επεκτείνουν τις δραστηριότητες της εταιρείας.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Hellas Sat: 700 εκατομμύρια δολάρια επενδύουν οι Άραβες
Επένδυση ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων σχεδιάζουν οι Άραβες αγοραστές του Hellas Sat προκειμένου να επεκτείνουν τις δραστηριότητες της εταιρείας στην οποία ανήκει ο δορυφόρος που εξαγόρασαν πρόσφατα από τον Όμιλο ΟΤΕ.

Στο πλαίσιο των εργασιών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της HELLAS SAT και CEO του ARABSAT, Khalid Balkheyour, ανακοίνωσε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση των εργασιών της HELLAS SAT στην τροχιακή θέση των 39 μοιρών Ανατολικά. Ο κ. Khalid Balkheyour δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σημαντική εμπορική επιτυχία που είχε η HELLAS SAT μέχρι σήμερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ARABSAT, στο οποίο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από εννέα χώρες του Αραβικού Συνδέσμου τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέϊτ, τη Λιβύη, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, το Σουδάν, την Ιορδανία και τη Μαυριτανία προχώρησε στην αναβάθμιση της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLAS SAT με τη συμμετοχή του Υπουργού Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων της Σαουδικής Dr. Riyadh Najm, του Προέδρου και CEO της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας του Κατάρ Ooredoo Σεΰχη Saud bin Nasser AL- Thany, ο οποίος είναι και μέλος της Βασιλικής Οικογένειας του Κατάρ και του κ. Said Al-Bahhar από την εταιρεία ETISALAT των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι άραβες αγόρασαν τον Hellas Sat τον περασμένο χειμώνα από τον ΟΤΕ αντί 208 εκατομμυρίων ευρώ. Η ArabSat είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής δορυφορικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έχοντας εκτοξεύσει στην ιστορία της 15 δορυφόρους η εταιρεία προσφέρει την πιο ευρεία δορυφορική κάλυψη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Η εταιρεία που το 2011 ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών σχεδιάζει την επέκταση των δραστηριοτήτων της με την εκτόξευση τριών δορυφόρων «6ης γενιάς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v