Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θωμόπουλος: Αχτίδα φωτός στα NPLs

Είναι ενθαρρυντικό πως είμαστε στο τέταρτο τρίμηνο όπου η τάση αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώνεται, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος.

Θωμόπουλος: Αχτίδα φωτός στα NPLs

"Η κατάσταση αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια παραμένει, για να είμαστε ειλικρινείς, άσχημη", δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος, εκτιμώντας ότι τα NPLs συνεχίζουν να αυξάνουν και γι’ αυτό θα απαιτηθεί να ληφθούν πρόσθετες προβλέψεις για πιθανές ζημίες στο τρέχον τρίμηνο.

Είναι ενθαρρυντικό, όμως, συμπλήρωσε, πως αυτό αρχίζει να εξασθενεί. "Είμαστε στο τέταρτο τρίμηνο όπου η τάση αύξησης μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώνεται".

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η τράπεζα αναμένεται να έχει προβλέψεις της τάξης του 20-25% του χαρτοφυλακίου δανείων. Να σημειωθεί ότι ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων της Πειραιώς (πάνω από 90 ημέρες) είναι περίπου στο 30% με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τον Αύγουστο.

Ο κ. Θωμόπουλος αρνήθηκε ότι τα NPLs είναι αποτέλεσμα των εξαγορών που έγιναν στα κυπριακά υποκαταστήματα της Ελλάδας. Τα assets που αγόρασε ο όμιλος είχαν ήδη επιθετικά καλυφθεί με προβλέψεις. "Είτε αγοράσαμε 'καλές» τράπεζες', είτε καλύτερα χαρτοφυλάκια", είπε στο CNBC.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v