Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυστριακό ενδιαφέρον... κορυφής για τον ΟΤΕ

Το ενδιαφέρον της Telecom Austria να γίνει στρατηγικός εταίρος του ΟΤΕ, μετέφερε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομίας Καρλ Χάιντς Γκράσσερ στον Έλληνα υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη. Παράλληλα περισσότερο από...ακαδημαϊκό είναι το ενδιαφέρον της γερμανικής Deutsche Telekom και της ισπανικής Telefonica, οι οποίες και στο παρελθόν είχαν εκφράσει διερευνητικό ενδιαφέρον.

Αυστριακό ενδιαφέρον... κορυφής για τον ΟΤΕ
της Έλενας Λάσκαρη

Το ενδιαφέρον της Telecom Austria να γίνει στρατηγικός εταίρος του ΟΤΕ, μετέφερε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομίας Καρλ Χάιντς Γκράσσερ στον Έλληνα υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος εκφράστηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στον κ. Αλογοσκούφη, στο περιθώριο της τελευταίας συνεδρίασης του Ecofin στο Λουξεμβούργο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερο από...ακαδημαϊκό είναι το ενδιαφέρον της γερμανικής Deutsche Telekom και της ισπανικής Telefonica, οι οποίες και στο παρελθόν είχαν εκφράσει διερευνητικό ενδιαφέρον.

Πρώιμη θεωρείται βεβαίως η οποιαδήποτε πρόβλεψη για την τύχη του εγχειρήματος περαιτέρω αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ καθώς ακόμα η διαδικασία βρίσκεται στην αρχή της.

Με την επιστροφή του Γ. Αλογοσκούφη από την Κίνα, αναμένεται η συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων για την επιλογή συμβούλων και ευχής έργον για το οικονομικό επιτελείο θα ήταν να έχει ολοκληρωθεί το deal έως τον Ιούνιο του 2007.

Επί του παρόντος, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και τίποτα δεν αποκλείεται ακόμα και ματαίωση του εγχειρήματος στο βαθμό που δεν προκύψει αξιόπιστο ενδιαφέρον.

”Δεν θα διστάσουμε να σταματήσουμε τη διαδικασία αν υπάρξει κίνδυνος να πέσει ο ΟΤΕ σε...κακά χέρια” σημειώνει με νόημα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v