Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιφατική πληροφόρηση από ΟΤΕ-Telepassport (upd)

Εντελώς αντιφατική είναι η ροή των πληροφοριών αργά το απόγευμα της Παρασκευής για τις σχέσεις του ΟΤΕ με την Telepassport και την ΕΕΤΤ σε συνάρτηση με τη λειτουργία ή μη των κυκλωμάτων της Telepassport.

Αντιφατική πληροφόρηση από ΟΤΕ-Telepassport (upd)
Εντελώς αντιφατική είναι η ροή των πληροφοριών αργά το απόγευμα της Παρασκευής για τις σχέσεις του ΟΤΕ με την Telepassport και την ΕΕΤΤ σε συνάρτηση με τη λειτουργία ή μη των κυκλωμάτων της Telepassport.

Με ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ γνωστοποίησε ότι δεν έχει καμμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την χθεσινή απόφαση της ΕΕΤΤ να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της λειτουργίας των κυκλωμάτων της Τelepassport και για το λόγο αυτό ”συνεχίζει την διακοπή της διασύνδεσής του με την εταιρία Telepassport, ως αποτέλεσμα της καταγγελίας της συμβάσεως διασύνδεσης λόγω μη κατάθεσης εγγυητικής επιστολής ύψους 2.664.852 ευρώ”.



Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή διαψεύδεται με κατηγορηματικό τρόπο από τη διοίκηση της lannet (ιδιοκτήτη της Telepassport), η οποία δηλώνει στο euro2day.gr πως ”όλα λειτουργούν ομαλώς”. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι ο ΟΤΕ κατά τη διάρκεια της ημέρας προβαίνει σε κατά βούληση ενεργοποιήσεις και απενεργοποιήσεις κυκλωμάτων μη συμμορφούμενος με τη χθεσινή προσωρινή διαταγή της ΕΕΤΤ



Εξάλλου, σχολιάζοντας τη θέση του ΟΤΕ περί μη επίσημης ενημέρωσης ο κ. Νίκος Κουλούρης, αντιπρόεδρος του τομέα για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες της ΕΕΤΤ δήλωσε τα εξής στο euro2day.gr: ”Οι εκπρόσωποι του ΟΤΕ ήταν παρόντες στην ακρόαση που διεξήχθη εχθές ενώπιον της ΕΕΤΤ σχετικά με το θέμα της Telepassport. Έχουν ενημερωθεί και δεν υπάρχει υποχρέωση για οποιαδήποτε άλλη κοινοποίηση από την πλευρά της ΕΕΤΤ”.

--- Η ανακοίνωση του ΟΤΕ

”Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι, παρά τα αναγραφόμενα στον τύπο, δεν έχει λάβει καμία απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και συνεχίζει την διακοπή της διασύνδεσής του με την εταιρία Telepassport, ως αποτέλεσμα της καταγγελίας της συμβάσεως διασύνδεσης λόγω μη κατάθεσης εγγυητικής επιστολής ύψους 2.664.852 ευρώ.

Ο ΟΤΕ πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι δύναται να πραγματοποιεί κλήσεις είτε μέσω άλλων παρόχων είτε μέσω του ΟΤΕ.

Ο ΟΤΕ εκφράζει την λύπη του για την ταλαιπωρία των πελατών της εταιρίας Telepassport, έχοντας αναγκαστεί να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση αφού εξάντλησε προηγουμένως κάθε περιθώριο ανοχής”.

---- Τι λέει η ΕΕΤΤ

”Οι εκπρόσωποι του ΟΤΕ ήταν παρόντες στην ακρόαση που διεξήχθη εχθές ενώπιον της ΕΕΤΤ σχετικά με το θέμα της Telepassport. Έχουν ενημερωθεί και δεν υπάρχει υποχρέωση για οποιαδήποτε άλλη κοινοποίηση από την πλευρά της ΕΕΤΤ”, τονίζει ο κ. Νίκος Κουλούρης, αντιπρόεδρος του τομέα για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες της ΕΕΤΤ.

---Η ανακοίνωση της Telepassport

H εταιρεία Telepassport διαψεύδει κατηγορηματικά την προκλητική και αναληθή ανακοίνωση του ΟΤΕ περί δήθεν μη εκδόσεως αποφάσεως της αρμοδίας ΕΕΤΤ, η οποία του έχει γνωστοποιηθεί επισήμως ήδη από χθες.

Επιβεβαιώνουμε ότι, κατά τη χθεσινή ακρόαση που έγινε παρουσία των εκπροσώπων του ΟΤΕ, η ΕΕΤΤ εξέδωσε ρητή προσωρινή διαταγή με την οποία υποχρεώνει τον ΟΤΕ να προβεί στην άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των κυκλωμάτων της TelePassport στο επίπεδο προ της καταγγελίας.

Καταγγέλλουμε ότι ο ΟΤΕ κατά τη διάρκεια της ημέρας προβαίνει σε κατά βούληση ενεργοποιήσεις και απενεργοποιήσεις κυκλωμάτων μη συμμορφούμενος με τη χθεσινή προσωρινή διαταγή της ΕΕΤΤ.

Με τη νέα παράνομη αυτή συμπεριφορά του, ο ΟΤΕ αποδεικνύει περίτρανα την αδιαφορία του για τη νομιμότητα, αγνοώντας τις αποφάσεις των αρμοδίων διοικητικών και δικαστικών οργάνων του ελληνικού κράτους, θέτοντας προφανώς τον εαυτό του υπεράνω των νόμων.

Αναμένουμε την άμεση επέμβαση της ΕΕΤΤ για την εφαρμογή της απόφασής της και την επιβολή βαρύτατων κυρώσεων σε βάρος του ΟΤΕ για τη μη συμμόρφωσή του.

Η TelePassport εκφράζει την λύπη της για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συνδρομητές από τη συνεχιζόμενη παράνομη συμπεριφορά του ΟΤΕ. Για άλλη μια φορά, ευχαριστεί θερμά τους πελάτες της για την εμπιστοσύνη τους και τους διαβεβαιώνει ότι θα είναι πάντα δίπλα τους, ανεξαρτήτως της βούλησης του ΟΤΕ για το αντίθετο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v