Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε η εθελούσια έξοδος σε ΟΤΕ

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ ενημερώθηκε σχετικά με την επιτυχή ολοκλήρωση, στις 14 Οκτωβρίου 2006, του προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης του προσωπικού.

Ολοκληρώθηκε η εθελούσια έξοδος σε ΟΤΕ
Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ ενημερώθηκε σχετικά με την επιτυχή ολοκλήρωση, στις 14 Οκτωβρίου 2006, του προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης του προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης είχαν όλοι όσοι θεμελίωναν δικαίωμα άμεσης λήψης σύνταξης και απολύονταν αυτοδίκαια έως και 31.12.2012.

Από τους 5.216 που είχαν δικαίωμα συμμετοχής έλαβαν μέρος 4.759 που αποχώρησαν σταδιακά σε διάστημα 12 μηνών (14/10/2005 – 14/10/2006). Ήτοι ποσοστό άνω του 90%.

Επιπλέον κατατέθηκαν 803 αιτήσεις που απορρίφθηκαν. Από αυτές 666 από εργαζόμενους που συμπλήρωναν τα κριτήρια μόνον εάν αναγνωρίζετο ο χρόνος στρατιωτικής τους θητείας ως εργασία στον ΟΤΕ. Το ΤΑΠ-ΟΤΕ δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους και έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη. Επίσης διαπιστώθηκε ότι 137 αιτούντες δεν ενέπιπταν στο πρόγραμμα για διαφόρους άλλους λόγους.

Από όσους αποχώρησαν, το 91% είχε περισσότερα από 29 χρόνια υπηρεσίας στον ΟΤΕ και το 94,3% ήταν μεταξύ 51 και 64 ετών.

Ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στον ΟΤΕ πριν την εθελούσια αποχώρηση ήταν 48,6 έτη, ενώ σήμερα είναι 45.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επίσης ενέκρινε τους τελικούς όρους του Δανείου προς το Ταμείο Αρωγής του ΟΤΕ για την καταβολή των εφάπαξ που δικαιούνται όσοι αποχώρησαν. Αναμένεται να υπογραφεί συντόμως η σχετική Σύμβαση.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης, το σύνολο του τακτικού προσωπικού του ΟΤΕ θα ανέλθει σε 11.827 άτομα. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται 1.237 νέοι εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων των οποίων η πρόσληψη έχει προγραμματισθεί για το 2006.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης: ”Με την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης ένα ακόμη κρίσιμο έργο που ήταν στο επίκεντρο των προσπαθειών μας από τις αρχές του 2005 έληξε. Παράλληλα, συνεχίζουμε την προσπάθεια επίτευξης και των άλλων στόχων του επιχειρησιακού μας σχεδίου, με αιχμή του δόρατος τη διάδοση της ευρυζωνικότητας. Στόχος μας, παραμένει ο εκσυγχρονισμός της εταιρείας στα πρότυπα των ευρωπαίων ομολόγων μας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v