Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υγεία: Deal ύψους 100 εκ. € με τον Ερυθρό Σταυρό

Συμφωνία με τον Ερυθρό Σταυρό ανακοίνωσε το Υγεία για την κατασκευή σύγχρονου νοσοκομείου στις προδιαγραφές του Ερρίκος Ντυνάν στη Βούλα, αλλά και για την ανέγερση ιδιωτικής μαιευτικής κλινικής. Η εκτιμώμενη επένδυση θα ανέλθει στα 100 εκατ. ευρώ.

Υγεία: Deal ύψους 100 εκ. € με τον Ερυθρό Σταυρό
Συμφωνία με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ (Ε.Ε.Σ.) για την κατασκευή δύο νοσοκομειακών μονάδων στην περιοχή της Βούλας σύναψε το Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο ΥΓΕΙΑ με κύριο στόχο την αναβάθμιση και διεύρυνση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στην περιοχή της Βούλας και γενικότερα στα νότια προάστια των Αθηνών.

Η συμφωνία προβλέπει την αξιοποίηση του οικοπέδου του Ε.Ε.Σ. στη Βούλα εκτάσεως περίπου 100 στρεμμάτων όπου στεγάζεται σήμερα, μεταξύ άλλων, και το νοσοκομείο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, με τη μέθοδο της αντιπαροχής, το ΥΓΕΙΑ θα κατασκευάσει με δική του επένδυση ένα σύγχρονο νοσοκομείο μεγέθους άνω των 40.000 τ.μ., παρεμφερών προδιαγραφών με το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, έναντι των 20.000 τ.μ. των υπαρχόντων περιπτέρων που συνιστούν το νυν νοσοκομείο, το οποίο κατά κυριότητα θα ανήκει στον Ε.Ε.Σ. προκειμένου να αντικαταστήσει το ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ το οποίο και εν συνεχεία θα κατεδαφισθεί.

Επίσης το ΥΓΕΙΑ θα κατασκευάσει παράλληλα στον ίδιο χώρο ιδιωτική Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική κυριότητός του, μεγέθους περίπου 16.000 τ.μ., ενώ τον υπόλοιπο χώρο κυριότητός του, που του δίνει τη δυνατότητα κατασκευής κτιρίου ή κτιρίων μέχρι 24.000 τ.μ., προτίθεται, μετά την αποπεράτωση του νέου νοσοκομείου του Ε.Ε.Σ. και τη μεταστέγαση του ήδη λειτουργούντος Ασκληπιείου σε αυτό, να τον χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για την παροχή υπηρεσιών υγείας και ιατρικής φροντίδας και εκπαίδευσης υπό την ευρύτερή τους έννοια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΥΓΕΙΑ υπολογίζει ότι η συνολική επένδυση που θα απαιτηθεί για την υλοποίηση της συμφωνίας και του συναφούς επιχειρηματικού σχεδίου θα είναι πλέον της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τμήμα του εγκεκριμένου προγράμματος αντλήσεως κεφαλαίων της εταιρίας με την έκδοση απλού ή/και μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Εφιστάται η προσοχή των επενδυτών στο γεγονός ότι τα συμβαλλόμενα μέρη πρέπει να συμφωνήσουν ακόμα σε σειρά επί μέρους θεμάτων (νομικών, χωροταξικών, προδιαγραφών έργων κ.λπ.) με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v