Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Που συμφώνησαν Contour - ΔΕΗ για Κόσοβο

Οι λιγνιτικές μονάδες του Κοσόβου θα είναι η πρώτη αγορά στα Βαλκάνια που θα ”χτυπήσει” η ΔΕΗ με τον αμερικανό συνεταίρο της, Contour Global. Η κοινοπραξία των 2 εταιριών πραγματοποίησε σήμερα το πρώτο της διοικητικό συμβούλιο το οποίο κατοχύρωσε και την επωνυμία της, SENCAP.

Που συμφώνησαν Contour - ΔΕΗ για Κόσοβο
της Χρύσας Λιάγγου

Οι λιγνιτικές μονάδες του Κοσόβου θα είναι η πρώτη αγορά στα Βαλκάνια που θα ”χτυπήσει” η ΔΕΗ με τον αμερικανό συνεταίρο της, Contour Global.

Για το διαγωνισμό του Κοσόβου, η ΔΕΗ και η Contour θα προσέλθουν και με τρίτο επενδυτή τον οποίο αναζητούν στη διεθνή και εγχώρια αγορά.

Η κοινοπραξία των 2 εταιριών πραγματοποίησε σήμερα το πρώτο της διοικητικό συμβούλιο το οποίο κατοχύρωσε και την επωνυμία της, SENCAP (South East Europe Energy & Capital).

Στην πρώτη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών μονάδων παραγωγής συνολικής ισχύος 2.500 MW εκ των οποίων, η SENCAP θα διεκδικήσει τα 1.000 MW.

Η εταιρία δεν έχει καταλήξει ακόμη σχετικά με τα προς ιδιωτικοποίηση ορυχεία λόγω της εμπλοκής που παρουσιάζουν καθώς διάφορες εκτάσεις έχουν αγοραστεί και βρίσκονται στην κυριότητα στελεχών της κρατικής εταιρίας ηλεκτρισμού του Κοσόβου. Στην ίδια συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον της εταιρίας για την αγορά της FYROM και της Βοσνίας.

Σε ότι αφορά στη σύνθεση του Δ.Σ. Πρόεδρος ορίστηκε ο επικεφαλής της Contour Joseph Brant, ενώ Διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Πανουσόπουλος και μέλη ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Δημήτρης Μανιατάκης, ο γ.γ. του Υπουργείου Οικονομίας, Γ. Μέργος και 2 ακόμη εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v