Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Νέα διακοπή σε κυκλώματα Telepassport (upd)

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι έχει προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή ορισμένων κυκλωμάτων διασύνδεσης με την εταιρεία Telepassport, λόγω δεδηλωμένης αδυναμίας της εταιρείας για καταβολή εγγυητικής επιστολής διασύνδεσης, όπως προβλέπεται από το νόμο.

ΟΤΕ: Νέα διακοπή σε κυκλώματα Telepassport (upd)
Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι έχει προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή ορισμένων κυκλωμάτων διασύνδεσης με την εταιρεία Telepassport, λόγω δεδηλωμένης αδυναμίας της εταιρείας για καταβολή εγγυητικής επιστολής διασύνδεσης, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Σήμερα, το χρέος της εταιρείας προς τον ΟΤΕ από τρέχουσες υπηρεσίες ξεπερνάει τα 6.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η εγγυητική επιστολή διασύνδεσης ύψους 2.664.852 ευρώ.

Ο ΟΤΕ εξάντλησε όλα τα περιθώρια συνεννόησης με την εταιρεία Telepassport, χωρίς η τελευταία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ενώ, σύμφωνα με δήλωσή της στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, βρίσκεται σε ταμειακή δυσχέρεια και αδυνατεί να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τον ΟΤΕ.

Διευκρινίζεται ότι παρά την ανακοινωθείσα συγχώνευση των εταιρειών Lannet και Telepassport, οι οφειλές της τελευταίας παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Επιπλέον, ο ΟΤΕ έχει επανειλημμένα ενημερώσει και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σχετικά με τη δυσχερή οικονομική θέση της εν λόγω εταιρείας και τη συσσώρευση επιπλέον επισφαλών προς είσπραξη απαιτήσεων που ο ίδιος διατρέχει.

Οι συνδρομητές της εταιρείας μπορούν ακόμη να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις.

Εξάλλου, όλοι οι συνδρομητές της εταιρείας μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις μέσω οποιουδήποτε άλλου αδειοδοτημένου παρόχου επιθυμούν, προσθέτοντας πριν από τον αριθμό που θέλουν να καλέσουν τον τετραψήφιο κωδικό επιλογής που αντιστοιχεί στον κάθε πάροχο, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΤΕ.

Στόχος του ΟΤΕ είναι η διασφάλιση της οικονομικής του σταθερότητας από πρακτικές εταιρειών, που θεωρούν ότι ο ΟΤΕ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τηλεπικοινωνιακή τράπεζα ενώ στις ίδιες επιτρέπεται να προβαίνουν σε κινήσεις αθέμιτου ανταγωνισμού.

Οι ενέργειες αυτές θα επαναληφθούν όσες φορές είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση των έννομων συμφερόντων του ΟΤΕ και των μετόχων του. --

--Τι απαντά η Telepassport

Για μία ακόμη φορά ο ΟΤΕ, όπως αποδεικνύεται και από τη σημερινή του ανακοίνωση, χρησιμοποιεί αθέμιτες πρακτικές λόγω της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει και παρουσιάζει αναληθή στοιχεία, με στόχο την εξόντωση ενός εκ των σημαντικότερων ανταγωνιστών του, της Telepassport.

Με τη συμπεριφορά του ο ΟΤΕ παραβιάζει ευθέως τη ρητή από 28.07.2006 προσωρινή διαταγή της ΕΕΤΤ, αλλά και την από 01.08.2006 προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, δυνάμει των οποίων απαγορεύεται στον ΟΤΕ να προβεί σε οποιαδήποτε διακοπή κυκλωμάτων σε βάρος της εταιρείας μας.

Ο ΟΤΕ για άλλη μια φορά αγνοεί την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή και τα Εθνικά Δικαστήρια προβαίνοντας σε κατά βούληση αυθαίρετες και καταχρηστικές ενέργειες και διαδόσεις, προς συντήρηση της κεκτημένης δεσπόζουσας θέσης του με αθέμιτα μέσα.

Η TP ουδέποτε δήλωσε αδυναμία εκπλήρωσης των όποιων οικονομικών υποχρεώσεών της προς τον ΟΤΕ, όπως αναληθώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΤΕ.

Επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος για τις δυσφημιστικές διαδόσεις στις οποίες προέβη ο ΟΤΕ σε βάρος της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας μας, επιδιώκοντας την παράνομη και αθέμιτη επαναπροσέλκυση των συνδρομητών μας.

Ο ΟΤΕ επικαλείται οφειλή άνω των 6 εκατ. € της εταιρείας μας για τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, όταν για το αναφερόμενο υπόλοιπο ο ίδιος έχει αρνηθεί κατ επανάληψη τη συμφωνία του στην έγγραφη αίτηση της εταιρεία μας, Τα ανωτέρω είναι απόρροια του συστήματος τιμολόγησης του ΟΤΕ.

Ειδικότερα, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο Οργανισμός περί οφειλών της TelePassport άνω των €6 εκ, τονίζουμε τα εξής:

• Το σημερινό υπόλοιπο της ΤΡ προς τον ΟΤΕ ανέρχεται στα 949,097,57 €, το οποίο αφορά τιμολόγια έκδοσης Οκτωβρίου για κίνηση μηνός Σεπτεμβρίου 2006 και των οποίων η προθεσμία εξόφλησης είναι η 25η Οκτωβρίου 2006

• Ο ΟΤΕ στην ανακοίνωσή του καταλογίζει στην ΤΡ αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της προς αυτόν, ενώ προκλητικά αποκρύπτει το γεγονός ότι η ΤΡ από την ημερομηνία ανακοίνωσης της πρόθεσης συγχώνευσης με τη Lannet (2.6.2006) κατέβαλλε προς τον ΟΤΕ το ποσό των €16.943.211, εξοφλώντας το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της

• H TP λειτουργούσε και λειτουργεί με μόνο το 60% των κυκλωμάτων της κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών λόγω καταχρηστικής συμπεριφοράς του ΟΤΕ και παρά την πλήρη εξόφληση όλων των ληξιπροθέσμων λογαριασμών. Επιπροσθέτως ο ΟΤΕ συνεχίζει να τιμολογεί τη εταιρεία μας και για τα κατεβασμένα κυκλώματα ...

• η ΤΡ, παρέχοντας άλλες επαρκείς μορφές εγγύησης της ιδίας αλλά και της εισηγμένης Lannet, ζήτησε από τον ΟΤΕ παράταση για την υποβολή εγγυητικής επιστολής και την οποία ο ΟΤΕ αρνήθηκε

• Ο ΟΤΕ δε λαμβάνει υπόψη το σχέδιο συμψηφισμού που ο ίδιος έχει χρησιμοποιήσει για τις δικές του οφειλές προς την εταιρεία μας

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το ύφος της ανακοίνωσης του ΟΤΕ συνηγορούν στο συμπέρασμα πως μόνον τυχαία δεν είναι η επίθεσή του προς την εταιρεία μας και κατ’ επέκταση ευρύτερα προς τον Όμιλο Lannet, καθώς η συγκεκριμένη ενέργεια συμπίπτει χρονικά με την ανανεωμένη δραστηριοποίηση του δυναμικότερου δικτύου πωλήσεων στην ελληνική αγορά που απαρτίζεται από 17000 άτομα.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται σε μια στιγμή που η Lannet έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της για την προσφορά υπηρεσιών quadruple play στην ελληνική αγορά.

Όσον αφορά το θέμα της ”τηλεπικοινωνιακής τράπεζας”, μάλλον ο ΟΤΕ προσπαθεί να είναι αποδέκτης τέτοιων ενεργειών, που δυστυχώς γι’ αυτόν ”είναι ασύμβατες” με το κοινοτικό δίκαιο.

Η εταιρία εκφράζει την βαθύτατη λύπη της για τα τυχόν προβλήματα και τις δυσκολίες που δημιούργησε και δημιουργεί στους συνδρομητές της η παράνομη συμπεριφορά του ΟΤΕ. Δεσμευόμαστε έναντι των συνδρομητών μας να λάβουμε όλα τα δυνατά μέτρα από την πλευρά μας, ελαχιστοποιώντας τις δυσλειτουργίες που επιφέρει η συγκεκριμένη πράξη και ζητά την κατανόησή τους.

Για την παράνομη ενέργεια αυτή του ΟΤΕ η TP θα προσφύγει άμεσα στην ΕΕΤΤ, με την κατεπείγουσα διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την άμεση άρση της παράνομης αυτής πράξης του ΟΤΕ.

Ενόψει και της καταφανούς παραβίασης των υφιστάμενων προσωρινών διαταγών που έχουν εκδοθεί σε βάρος του ΟΤΕ, Η ΤΡ προσβλέπει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ως Ρυθμιστική Αρχή να ενεργήσει δραστικά και αποτελεσματικά μέσα στα πλαίσια του νόμου, προκειμένου για να μην υπονομευθούν τα οφέλη των τελικών χρηστών, τα οποία ως γνωστόν απορρέουν από το ανταγωνιστικό περιβάλλον και επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v