Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΒΑΞ: Εκτιμήσεις για αύξηση 64% στα καθαρά κέρδη

Αύξηση 64% στα καθαρά κέρδη αναμένει για τη χρήση του 2006 η διοίκηση της εταιρίας J&P ΑΒΑΞ, σε σχέση με τη χρήση του 2005, επισημαίνοντας πως η αύξηση των οικονομικών της μεγεθών θα διατηρηθεί και στα επόμενα χρόνια.

ΑΒΑΞ: Εκτιμήσεις για αύξηση 64% στα καθαρά κέρδη
Αύξηση των οικονομικών της μεγεθών για το τρέχον έτος, η οποία θα διατηρηθεί και στα επόμενα χρόνια εκτιμά ότι θα παρουσιάσει η J&P Άβαξ.



Ειδικότερα ο όμιλος εκτιμά ότι αν και ο τζίρος του θα παρουσιάσει μικρή αύξηση το τρέχον έτος σε σχέση με το προηγούμενο, ήτοι 360 εκατ. ευρώ έναντι 357,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) θα εμφανιστούν αυξημένα κατά 11% στα 40 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 35,9 εκατ. πέρσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων θα σημειώσουν σημαντική άνοδο 28% και θα ανέλθουν στα 26 εκατ. ευρώ έναντι 20,3 εκατ. ευρώ το 2005.

Όσον αφορά το καθαρό κέρδος, αυτό εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 21 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρονιά έναντι 12,8 εκατ. πέρσι, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση 64%.



Σύμφωνα με τον όμιλο το περιθώριο κέρδους τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν μικρό τόσο λόγω των υψηλών εξόδων στην προσπάθεια διείσδυσης του σε νέες αγορές όσο και του μεγάλου κόστους που απαιτήθηκε για την ανάληψη έργων του Ελληνικού Δημοσίου μέσω μειοδοτικών διαγωνισμών.



Βάσει των συμβολαίων που έχουν ήδη υπογραφεί τα έργα που θα ολοκληρώσει ο όμιλος αγγίζουν συνολικά το ύψος του 1,053 δισ. ευρώ, ενώ με την προσθήκη στο άμεσο μέλλον της κατασκευής του οδικού έργου Μαλιακός-Κλειδί, αλλά και των άλλων προς υπογραφή έργων, το συνολικό ανεκτέλεστο θα ανέλθεί στα 1,242 δισ. ευρώ.



Παράλληλα ο όμιλος μέχρι και το 2010 θα αναλάβει έργα τα οποία θα έχουν υψηλό περιθώριο κέρδους και ρυθμό ανάπτυξης και ευελπιστεί ότι ο τζίρος μόνο από τις κατασκευαστικές δραστηριότητες θα ανέρχεται στα 600 εκατ. με 5την Ελλάδα να παραμένει η κύρια αγορά η οποία όμως θα αναλογεί στο 60% του τζίρου σε σχέση με το 80% όπου βρισκόταν το 2005. Τέλος ο όμιλος θα εντείνει την παρουσία του στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τον Περσικό Κόλπο από όπου και περιμένει το 15% του συνολικού του κύκλου εργασιών το 2010.

Τέλος, η J&P Άβαξ θα μειώσει μελλοντικά τις χώρες όπου δραστηριοποιείται από 5 σε 3 και θα επικεντρωθεί στις αγορές της Ρουμανίας, της Κύπρου και της Πολωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v